2018. június 14.
Mit kell tudni a kézremegésről?

A remegés arról szól, hogy az izmok összehúzódnak és elernyednek, de tudni kell, hogy akaratlan és ritmusos mozgásról beszélünk. A kézremegés rengeteg embert érint, és betegség okozója különféle kór, állapot lehet. Ha kézremegés miatt szenved, akkor érdemes részt venni egy kivizsgáláson, hogy megállapíthassák a betegség okát.

Az esszenciális kézremegés a legismertebb, mivel ez a típusú remegés érinti a legtöbb embert. A kéz csak bizonyos cselekvések elvégzése során remeg, a betegség megtámadhatja a felső végtagok és fejmozgató izmokat, valamint a hangszálakat is. A tünetek hosszú idő után kezdenek súlyosbodni, ezért az emberek idős korban fordulnak orvoshoz. Bizonyára ön is hallott már a Parkinson-kór nevű betegségről, melyet más néven reszkető bénulásnak is neveznek. A betegség legjellegzetesebb tünete a nyugalmi állapotban jelentkező kézremegés. Napjainkig a betegséget nem lehet gyógyítani, de a tünetek enyhítése, kezelése a kezelések által lehetséges.

A stressz hatására a szervezetben a szívverés, valamint a véráramlás felgyorsul, és ennek hatására bizonyos esetekben a kéz remegése is megfigyelhető. A legjobb, ha a remegést feszültség okozza, mivel a stressz könnyen és egyszerűen kezelhető életmód változtatással, házi praktikákkal. Az izgalomkor jelentkező kéz remegés kezelhető és megszüntethető olyan technika alkalmazásával, amely önbizalom erősítő, magabiztosság növelő. Ha azt tapasztalja, hogy a kávé elfogyasztása után kissé remegni kezd a keze, akkor ajánlott a jövőben kevesebb koffeint juttatni a szervezetbe. Ha a kézremegés erősödik az erős gyógyszerek fogyasztása következtében jelentkezik, akkor a lehető legrövidebb időn belül keresse fel a kezelő orvosát, és kérjen tőle segítséget.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs