2017. december 24.
Mit is takar valójában a „Francia Riviéra” elnevezés?

Sokak nagyon is tisztában vannak azzal, hogy milyen a Föld elrendezése, sokak azonban nem tudnak mindent pontosan, így gyakran tévhitekbe esnek. Ez kellemetlen lehet általános műveltségi, de gyakorlati szempontból is, amikor például egy kirándulást szervezünk, és nem tudjuk, hogy pontosan melyik helyen van az a helyszín, amelyről már sokat hallottunk, és nagyon el szeretnénk jutni oda.

[wp_ad_camp_1]

A Francia Riviéra nevét természetesen mindenki ismeri, vagy hallotta már, azonban egyáltalán nem biztos, hogy tudja is, mit kell alatta érteni. Amikor ezt használjuk, akkor arra a 120 kilométeres partszakaszra kell gondolnunk, amely a Földközi tengeren terül el. Ez egy nagyon sokak által és gyakran látogatott hely. A turisták nagyon szívesen üdülnek itt. Mivel a víz viszonylag hidegnek mondható, a fürdés háttérbe szorul, és a helyét a sétálás és a látvány kiélvezése veszi át. Ilyenkor jó, hogyha az ember egy kicsit előre informálódik, hogy melyik az a rész, ahová szívesen menne, hiszen mindegyik egy kicsit más a maga szemszögéből. Az azonban mindegyikben közös, hogy lehetőség nyílik arra, hogy a természetben sétáljunk, és közben a sós levegő jótékony hatásait élvezhessük, mégpedig luxuskörülmények között.

Azonban – sajnos – ezeket a luxuskörülményeket is meg kell fizetni, és a Francia Riviéra árai sajnos eléggé magasan mozognak, úgyhogy akárki nem engedheti meg magának. Azonban egy életben egyszer mindenképpen érdemes, ha az ember erre a helyszínre látogat, és kiélvezi az általa kínált lehetőségeket. Amikor erről van szó, akkor a legjobb, ha megnézzük az árakat, és egy olyan helyszínt meg hotelt választunk, amelyik nem tartozik a legköltségesebbek közé. Attól nem kell tartani, hogy a hotel nem lesz elég igényes, hiszen itt csakis a szép és felszerelt épületek jöhetnek számításba.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs