2015. február 22.
Mire képes egy modern légkondi?

Az otthonunk az a hely, ahol nyugodt körülmények között ki tudjuk pihenni a mindennapi fáradalmainkat, ahol biztonságban és kényelmesen érezzük magunkat. Ehhez azonban nagyon sok dolog szükséges. Szükséges például a kellemes hőmérséklet mind télen, mind nyáron.

Ezt egy egyszerű légkondi berendezés már képes biztosítani. Most sokan biztos azt gondolják, hogy persze a nyári melegben képes biztosítani a kellemes hűvös szobát, de mi a helyzet a téli hideggel. Nos, a modern légkondi készülékek már a hideg téli napokra is kínálnak felüdülést.

Hiszen ezek a készülékek már nem csak hűteni képesek, hanem fűteni is. Természetesen a fűtéshez több energiát használnak, mint a hűtéshez, de sok esetben megéri alkalmazni fűtésre is a légkondi készüléket, hiszen pillanatok alatt kellemes meleg hőmérsékletet teremt a lakásban.

Főleg olyan esetben alkalmazzák, amikor egy hosszabb útról hazatérnek, és gyorsan szükséges felmelegíteni a lakás levegőjét. Továbbá ezek a légkondi berendezések a család egészségére is vigyáznak azáltal, hogy speciális szűrőik segítségével kiszűrik és elpusztítják a levegőben megtalálható baktériumokat és az egyéb kórokozó mikroorganizmusokat.

A speciális párátlanító funkciójukkal pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakás levegőjének páratartalmát állandó alacsony szinten tartsák. Így biztosítanak egy megfelelő mennyiségű páratartalmat, de megakadályozzák a penészgombák elszaporodását a lakásban, amelyek nem csak a falakat teszik tönkre, de az érzékenyebbeknek egészségügyi panaszokat is okozhatnak.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs