2019. május 08.
Mire jó az edzőmaszk?

A 21. században már megszokhattuk, hogy szinte minden területen hódítanak az újabbnál újabb eszközök, melyekkel sokkal jobb eredményeket érhetünk el az adott területen. Pont ilyen az edzőmaszk is.

[wp_ad_camp_1]

A sportolók és a fitnesz rajongók nagy örömére megérkezett az edzőmaszk, amely főként azok számára ajánlott, akik szeretik új kihívás elé állítani magukat. Mindenképp fontosnak tartom elmondani, hogy semmiképpen se ez legyen az első eszköz, amibe befektetünk, ha most kezdünk el sportolni. Ilyen esetekben célszerűbb egy jó edzőcipő beszerzése, mintsem egy edzőmaszk. Viszont, akik már komolyabb szinteken űznek valamilyen sportot, ők bizonyára tisztában vannak azzal, hogyha új kihívások elé szeretnék állítani magukat, akkor nagyon fontos a kardiopulmonáris rendszer fontossága. Amennyiben edzés közben egy edzőmaszkot alkalmazunk, akkor alapvetően a test oxigénfeldolgozó képességén javíthatunk. Ugyanis ennek alkalmazása fejlesztése serkentheti és elősegítheti az oxigén minél hatékonyabb elosztását a szervezetünkben. Ezt pedig csak is az edzőmaszk használatával érhetjük el.

A cél, hogy a szervezetünket megtanítsuk arra, hogy korlátozott mennyiségű oxigénnel is maximum teljesítményt produkáljon. Amennyiben ezt elérjük, akkor növelhetjük az állóképességünket, fejleszthetjük az állóképességünket, mégpedig úgy, hogy hosszas gyakorlatokat végeznénk el. Ezeknek a maszkoknak a segítségével akár a magaslati levegőt is könnyedén szimulálhatjuk. Ezek a kütyük rövid időn belül nagyon nagy teret hódítottak meg, ám el kell, hogy mondjuk, hogy ez sem való mindenkinek. Ugyanis, ha valaki nem megfelelően, vagy nem megfelelő kontrollszünettel használja, akkor fejfájást, alvászavart, szívritmuszavart, álmatlanságot és akár ájulást is okozhat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs