2018. november 18.
Minden a gyógyító ásványokról

A természet számos olyan ajándékot tartogat a számunkra, melyek nagyon jótékony hatással vannak a szervezetünkre csak sok esetben mi nem is veszünk tudomást róluk. Ilyenek pl. az ásványok is, melyeket már az őseink is nagy számban hasznosítottak, hiszen ők már akkor felismerték a jótékony hatásaikat.

Most mi ezek a jótékony ásványok közül szeretnénk kiemelni párat, amelyek testileg és lelkileg is segítségünkre lehetnek nehéz időben. Az egyik, ilyen a rózsakvarc, amely talán az egyik legismertebb ásványnak mondható. Nagyon szép és igazán nőies, ráadásul csodás színnel rendelkezik. A rózsakvarc fizikai hatásai között fellelhetjük a méregtelenítést, a szívizmok erősítését, illetve stabilizálja a keringést és a vérnyomást is egyben. Ez mellett gyógyítja a veséket és a mellékveséket is. Tovább jótékony hatásaihoz sorolhatjuk, hogy enyhíti a szédülés tüneteit. A rózsakvarc kifejezetten nők számára ajánlott, hiszen csökkenti a menstruációs görcsöket és jótékony hatását fejti ki a termékenység megnövelésében is.

Pszichikai hatásai közé sorolhatjuk a pozitív láttás módot, könnyíti a gyászt, csökkenti a stresszt és hangulatingadozásra is jótékonyan hat. A következő ásványunk, melyet be szeretnénk mutatni az ónix, melyet a fényes fekete színéről ismerhetjük fel. Nagyon jótékony hatással van a csontokra, a csontvelőre, fogakra, vénákra, illetve az érfalakra is. Pszichikai hatásai közé sorolhatjuk, hogy segít a viselőjét a kiegyensúlyozottságban, az önuralomban, illetve az összpontosításban is. Továbbá tisztítja a tudatot, a mentális erőt és csillapítja a félelmeinket és az aggodalmakat. Ez mellett még érdemes megemlíteni, hogy a depresszió megszűntetésében is nagyon hatékonyan járhat el. Inkább férfiak számára ajánljuk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs