2018. augusztus 12.
Milyen játékot vásároljunk egy kutyának?

Minden kutyatartó tudja, hogy mennyire szeretnek a kedvencek játszani, azonban nem mindegy, hogy milyen játékot vásárolunk kutyánk számára. Akárcsak a gyerekek, úgy a kutyák is, főleg kiskorukban, imádják a játékokat. Napjainkban már rengeteg színben, típusban, formában és minőségben vásárolhatók meg a játékok a kutyák számára, és emiatt bizony néha nem könnyű eldönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb.

Milyen játékot vásároljunk egy kutyának? Minden kutyának van kedvenc játék, amivel imád játszani, de az, hogy melyik játékot fogja nagyon szeretni, ahhoz a gazdinak meg kell ismernie a kutyáját. Vásárlás előtt azt is meg kell tudni, hogy a kiválasztott játék mennyire lesz élvezetes, hasznos és biztonságos a kutya számára. A kutyajátékok nagyon jó megoldást jelentenek arra, hogy megvédjék a négylábúakat az unatkozástól, az idegességtől, a tétlenségtől, illetve arra is, hogy javítsák a kutyusok állóképességét. Minden kutya más és más, vannak olyanok, akik mindent megrágnak, nekik inkább olyan játékot kell vásárolni, ami keményebb de jól rágható és nem nyel le belőle darabokat. A labda talán a leggyakoribb kutyajáték és egy kutya mellől sem hiányozhat.

Mivel a kutyusok szeretnek a különféle tárgyak után futni, mindenképp jó választás a frizbi. A frizbivel való játék kiválóan fejleszti a kutyák állóképességét, attól függően, hogy milyen intenzitással és sebességgel használjuk azt a játék közben. Olyant vásároljuk, amelyik különleges gumírozással, vagy valamilyen védő anyaggal van ellátva, amiatt, hogy a kutya fogai ne sérüljenek. Fontos, hogy szaküzletből vagy más megbízható forrásból vásároljunk játékokat a kutyusok számára. És azt se feledjük, hogy mindig vegyük figyelembe a kutya életkorát és mozgásigényét mikor vásárolunk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs