2019. január 23.
Mikor van az óraátállítás 2019?

A nyári időszámítás idén március 31-én kezdődik, éjjel 2 órakor, és október 27-én áll vissza a téli időszámítás, amikor az órát visszaállítjuk 3 óráról 2-re. Az óraállítás eredete sokak szerint Benjamin Franklinig vezethető vissza, de állítólag ő nem tudta megvalósítani ezt az ötletet. Először az Egyesült Államokban 1916-ban vezették be az óraállítást energiamegtakarítás céljából.

Óraátállítás 2019 március utolsó hétvégéjén történik, amiről bővebben olvashat a pontosido.com weboldalon. Az óraállítás minden évben ugyanazon a hétvégén történik meg, március utolsó hétvégéjén és október utolsó hétvégéjén. Weboldalunkra kattintva megtalálható az óra, a nyári időszámítás, az óra története és az óraállítás előnyei is. Az óraátállításnak sok előnye van, hiszen minden nap rendkívül energiatakarékos, még egy órával több természetes fényt kapunk, ez pedig különösen azok számára előnyös, akik iskolába járnak, vagy gyárban esetleg irodában dolgoznak. Emellett hosszabb ideig lehet kint a szabadban, így valóban előnyös az óraállítás.

Ennek ellenére évről évre egyre több ellenérvet hoznak fel az óraállításról, amelyek aláássák az óraátállítás előnyeit, mivel sokan azt mondják, hogy az óraállítás negatív hatással van az emberi testre, mivel nem mindenki alkalmazkodik megfelelően és gyorsan ehhez a változáshoz. Ha többet szeretne megtudni az óraállításról, az időszámítások, az óraállítás előnyeiről, vagy hozzászólna ehhez a témához és megosztaná ismereteit másokkal, akkor lehetősége van erre, csak keresse fel weboldalunkat a pontos.com-ot és mindent megtalálhat erről a témáról néhány kattintással és hasznos információt tudhat majd meg, tehát nem fogja megbánni ha ide kattint. Weboldalunkon különböző ünnepekről is olvashat majd.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs