2013. január 18.
Miért sportoljunk?

Minden élőlény genetikája és életösztöne a mozgáson alapszik. Mivel az evolúció nem az otthonülésre és a számítógép előtti élelemszerzésre fejlesztette ki szervezetünket ezért nem szabad elfelejtenünk, hogy a mozgás létfontosságú a mai világunk ellustult társadalmában. Egészen egyszerűen az emberek nem akarnak mozogni, de le akarnak fogyni, jól akarnak kinézni. Egészen egyszerű fizika az egész. Ha valaki mozog és sportol akkor több energiát használ fel a szervezete ez által, ha nem növeli meg az ételbevitelnek a mennyiségét akkor fogyás érhető el.

Sok magukat sportolónak nevező ember el van tévedve… Lejárnak futni 2 hétig lefogynak 3 kilót és azt hiszik elérték amit akartak. Vagy elkezdenek koplalni, ami gyors eredményhez vezet, persze mert azt a maradék izommennyiséget is lebontja a szervezet és átalakítja energiává. Hisz a szervezet úgy van beprogramozva, ha táplálékhiány lép fel, akkor azokat a szöveteket bontja le elsőnek, amiket a legkönnyebb energiává alakítani, és persze amik nem létfontosságúak.

Ha már annyi diplomás ember rohangál óriási igényekkel az utcákon akkor ideje lenne magukba nézni és elgondolkodni azon, amikor látnak egy buta reklámot, hogy 1 hét és fogysz 5 kilót… Egy értelmes ember tisztában kell, hogy legyen azzal, hogy ez lehetelten egészséges kereteken belül. Amit éveken át magunkra szedtünk azok nem tűnhetnek el 1-2 hét alatt.

Minden esetben az eredményes fogyás a mozgáson alapszik és természetesen a helyes táplálkozáson. A reklámok manapság már a helyes táplálkozást próbálják preferálni,.

Egy a lényeg táplálkozz helyesen és mozogj sokat. Kitartás és az életstílus megteremtésével fenntartható állapotot lehet elérni. Sokan abba a hibába is beleesnek, hogy látnak egy sportolót, és rá akarnak hasonlítani. Ezzel nincs is gond, de sose veszik figyelembe, azt hogy egy átlagos embernek, aki dolgozik és családi életet is él annak lehetetlen hosszútávon a maximális formát hozni, ezért hangsúlyozom, hogy a fenntarthatóság a legfontosabb.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs