2018. április 02.
Miért sír a baba?

Egy újszülött érkezése a családban mindig nagy öröm, de igen sok bonyodalommal is jár. A szépségét könnyen elveszítheti, ha az újonnan érkezett családtag keserves sírásba kezd.

A baba számtalan oknál fogva sírhat, hiszen csak ezzel az egy móddal adhatja tudatunkra, hogy valamit nincs rendben nála. Első gyermeknél a szülők sokszor tétován állva figyelik, gyermekük keserves szűnni nem akaró sírását. Legtöbb esetben a hasi problémák állnak a sírás hátterében. Azok az anyukák számára, melyek szoptatnak nagyon fontos tudnivaló, hogy mit ehetnek és mit nem ez az idő alatt. Ezekre a dolgokra érdemes odafigyelni, mivel nagyon megkeseríthetik a család mindennapjait, ha figyelmetlen volt az anyuka. A tiltólistán szerepel a káposzta, gomba, borsó, bab, eper, málna, feketekávé, tea, erős fűszeres ételek stb. Legtöbb esetben, ha gyomorbántalmai vannak a babának azt onnan ismerhetjük fel, hogy szélgörcsök bántalmazzák, összerándulnak, belevörösödnek és nyugtalannak látjuk őket. Ilyen esetekben, legjobb, ha kibontjuk és tornáztatással segítünk rajtuk.

Emellett olyan esetekkel is találkozhatunk, hogy annak ellenére, hogy az anyuka minden szabályt betartva táplálkozik és a baba szűnni nem akaró sírásba kezd. Némely kismamánál nem indul el időre a tejtermelése, vagy nem elég tápláló a baba számára, és a sírással sok esetben az éhségét szeretné kifejezni. Egy anya számára ez nagyon megviselő tud lenni és sok esetben napok is eltelhetnek, mire rájövünk, hogy nem megfelelő az anyatej a baba számára. Ilyen esetekben legjobb táppal pótolni a baba étkezését. Erre legjobban a baba fejlődése alapján figyelhetünk fel, továbbá, hogy egy-egy szoptatás elteltével mennyi ideig tűr, és, hogy a baba etetése mennyi időt vesz igénybe. Minden szempontot ahhoz mérten vegyünk figyelembe, hogy milyen idős a baba.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs