2018. január 22.
Miért olyan népszerű a vaszabi?

Nagyon sok olyan növény van, amely az európai átlagember számára kevésbé ismert. Ez érthető is, hiszen rengeteg az olyan, amelyik hazánkban nem honos, vagy kevésbé népszerű. Azonban jó, hogyha valaki egy kicsit utána jár ezeknek is, mert nagyon sok érdekességgel találkozhat. Néha viszont nincs szükség arra, hogy az illető az információkat keresse, mert időről időre vannak olyan ételek jelennek meg Európában is, amelyekről eddig még nem hallottunk.

A vaszabi egy olyan növény, amely egészen eddig nem volt annyira ismeretes hazánkban. Azonban annak köszönhetően, hogy megjelentek a japán, és thai ízesítésű élelmiszerek is, a vaszabi közismertté vált. Még hogyha valaki nem is evett volna eddig, biztosan érezte már az ízét különböző chipsek, vagy ehhez hasonló rágcsák fűszerezéseként. Amikor az ember megbarátkozik ezzel a csípős ízzel, biztosan előszeretettel használja majd ételeknél is. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez az íz nem annyira idegen, hiszen a vaszabi az illeni torma csípősebb, zöldebb változata. Ezért azoknak az ételeknek az alapanyagaként (vagy azok mellé) ugyanúgy használható, mint az itteni társa. Csupán a csípősséggel nem árt egy kicsit vigyázni…

Sokak nem tudják, de ez a fűszernövény különleges gyógyhatásokkal is bír, és nagyon hasznos sok féle szempontból. Elsősorban akkor használható gyógyszerként, hogyha valakinek ételmérgezése, vagy ahhoz hasonló tünetei vannak. Ebben az esetben, de másban is, a vaszabi nagyon jótékony hatást fejt ki. Sikeresen lehet kezelni vele a véralvadást, a különböző gombás megbetegedéseket, valamint az asztmát, fogszuvasodást is. az ára pedig nem olyan vészesen sok, mint gondolnánk. Sőt, akár azt is mondhatjuk, hogy számíthatunk arra, hogy egyre csak lentebb fog menni, mert egyre nagyobb rá a kereslet, így a beszállítás is olcsóbb.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs