2015. november 05.
Mézet az asztalra minden nap!

A méz annyi jótékony élettani hatással rendelkezik, hogy indokolt lenne a napi rendszeres fogyasztása. Sajnos egyáltalán nem ez a helyzet. Annak ellenére, hogy a magyar méztermelők világszínvonalon állítják elő a termékeiket, az átlagos mézfogyasztás elmarad a várhatótól.

A Méz Mester webáruház termékei hozzájárulnak ahhoz, hogy e a trend pozitív irányba változzon; kiváló minőségű termékek vásárolhatók meg, amelyek szinte rabul ejtik mindazokat, akik megkóstolták. Különféle virágokból naturális termesztéssel készült mézek kaphatók.

A mezmester.hu oldalon csakis kizárólag eredeti mézeket találhatunk. Sajnos a magyar piacon is fellelhetők azok a hamisítványok, amelyek az egész ágazat jó hírét csökkentik. Pozitívumként viszont elmondható, hogy a magyar termelők szinte egyöntetűen elutasítják a különböző hormonos és antibiotikumos kezeléseket, így az előállított eredeti mézek valóban jó minőségűek és szemben sok európai méhész termékeivel, vegytanilag is kifogásolhatatlanok.

Az azonban tagadhatatlan, hogy a piacon előfordulnak hamisítványok. A legáltalánosabb hamisítási mód a közönséges vizezés, ami egyszerűen az eladható tömeg nem túl tisztességes növelését tűzi ki célul… Összetettebb és rafináltabb hamisítási mód azonban az invertcukorból, aromákból és színezőkből gyártott méz előállítása. A legnagyobb probléma ezzel, hogy nagyon hasonlít az eredeti termékre, így laikusként könnyen beleeshetünk a csapdába. Otthoni körülmények között megállapíthatjuk, hogy a méz hamis vagy eredeti, a piacon azonban kissé meg van kötve a kezünk. Ezért minden esetben válasszuk a megbízható termelőket és forgalmazókat; így elkerülhetjük, hogy silány minőségű hamisítványt sózzanak ránk. Válasszunk mézet a Méz Mester webáruházából!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs