2017. november 12.
Mennyiben jó döntés luxusautót vásárolni?

Sok olyan ember van, aki tömegközlekedési járművek helyett egy magángépjárműt szerez be, és így közlekedik. Ez főleg akkor nagyon hasznos, hogyha az embernek ingáznia kell, mert ezen a módon sokkal egyszerűbb a közlekedés, ráadásul időspórolósabb is.

A luxusautók azonban nem föltétlenül arra alkalmasak, hogy valaki naponta ingázzon vele. Hogyha a naponta történő kilométerek megtevéséről van szó, akkor célszerű, hogyha az ember inkább olyant választ, amelyik bírja a gyűrődést, és könnyű használni. A luxusautóknak az a hátránya, hogy ha túlságosan sokat használjuk a mindennapokban, akkor idő előtt meghibásodnak (mert kényesebbek a mindennapi hurcolásra, mint a megszokott, tömeggyártmányú autók), és az alkatrészek legtöbbször csak külföldről rendelhetőek. Ez pedig hátrány azok számára, akik nem rendelkeznek pótautóval, mert amíg megjönnek az ilyen alkatrészek, és megtörténik a beszerelésük is, sokszor sok időt felvesz. Ha nem rendelkezünk egy olyan autóval, amelyiket használhatjuk az ilyen helyzetekben, akkor bizony nagyon kellemetlen helyzetek adódhatnak.

Számos ember mindezek ellenére luxusautót vásárol. Ezzel önmagában még nincs semmi baj, feltéve, hogy az illető nem naponta használja, és van pénze a fenntartására is. Az ilyen kocsik ugyanis nemcsak hogy drágák, hanem a fenntartásuk is sok anyagi rááldozást igényel. Csakis az olyan embereknek tanácsos ilyen járművet választani, akik fenn is tudják tartani, és van egy olyan védett hely, ahol elhelyezkedik akkor, amikor a kinti időjárás nem kedvező. A tolvajok ellen is tanácsos azonban fenntartani egy garázst, mert a luxusautók nagyon kelendő cikknek számítanak. Ezért is figyeljünk kimondottan arra, hogy ha másodkézből szerzünk be egy ilyen fajta kocsit, akkor bizonyosodjunk meg róla, hogy annak minden papírja rendben van-e.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs