2014. szeptember 21.
Melbourne bemutatása

Ausztrália második legnagyobb városa, amelyet a világ egyik leginkább élhető városának tartanak. Gyorsabb ütemben fejlődik, mint a másik ausztráliai nagyváros Sydney, így nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben lélekszámban megfogja előzni a most még legnagyobb ausztrál várost.

Melbourne, Victoria állam fővárosa, de 1913-ig egész Ausztrália fővárosa volt. A város nem csak Ausztrália, hanem a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató központja is. Emellett fontos oktatási és egészségügyi központ is. Akik a kultúra kedvelői, azokat is rengeteg látnivaló várja Melbourne-ben. A Melbourne Múzeum és a Nemzeti Galéria rengeteg értékes műalkotással várja a látogatókat. A Melbourne Állatpark a világ szinte összes állatfaját bemutatja.

Egyik fő nevezetessége a világörökségi védelem alatt álló Royal Exhibition Building fenséges épülete, ahol az első ausztrál parlament ülésezett.  A városban található Ausztrália második legforgalmasabb nemzetközi repülőtere és a legforgalmasabb kikötője. Látványossága a modern építészeti stílusban felhúzott Eureka Tower, mely sokáig a világ legmagasabb lakóépülete volt. 1996 óta Melbourne ad helyett a Forma 1 autós gyorsasági verseny egyik futamának. Az Albert Parkban található pálya gyönyörű környezetben fekszik. A város fontos oktatási központ, több felsőoktatási intézménynek is otthont ad, köztük Ausztrália második legrégebbi felsőoktatási intézményének a University of Melbourne-nek.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs