2018. szeptember 25.
Madagaszkár a makik földje

Az utóbbi években akarva és akaratlanul is sokat hallhatunk erről a helyről, hiszen a mai kor egyik leghíresebb animációs filmje kapta a nevét. Amennyiben nem elégedtünk meg a mesével, hanem sokkal inkább kíváncsivá tett bennünket, akkor tartson velünk.

[wp_ad_camp_1]

Madagaszkár a csodálatos élővilágáról híres. Madagaszkár a világon található szigetek egyik legnagyobbikának mondható, ugyanis a negyedik helyen áll a sorban. Tulajdonképpen úgyis szokták emlegetni, mint a negyedik kontinens. Az egyik igazi különlegessége ennek a szigetnek, hogy az itt található növény és állatvilág 90%-ban csak itt őshonos. A sziget hivatalos nyelve a francia és a malgasz. Ugyanis egykori francia gyarmatról beszélünk. Az itt található tájak, kultúrák, illetve állatvilág és növényzet teljesen magával ragadó és szinte egyedül állónak mondható. Az egyik ételkülönlegesség a zebuhús. Itt található a világörökség része a 40.000 hektárnyi területen bejegyzett Ranomafana Nemzeti park. Amely 2007-ben került be a világörökségek közé.

Ebben a Nemzeti Parkban 12 fajta maki él. Köztük van a világ legkisebb főemlőse is a vörös maki, vagy más néven törpe-egér maki. A másik igen ritkának nevezhető faj, melyet ha megpillantunk, akkor nagyon szerencsésnek tudhatjuk magunkat, ez pedig nem más, mint a csíkos cibetmacska. Továbbá található még 118 fajta madárfaj is, melyek közül igen különlegesnek mondható a barna lábasguvat, illetve a kékszemű nektárpitta. Az ideutazó turistáknak vízumra van szükségük. Ám mindenképp megéri, hiszen megtekinthető még a Nap Városa ( Ranohira-Toliara ), illetve a mesébe illő Ifaty Beach. Minden további tudnivaló megtalálható az utazzafrikaba.hu weboldalon. A honlapunkon bőséges galériával várjuk, amely által betekintést nyújtunk az érdekéltek számára.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs