2015. május 10.
Macskabútor? Bőven elég néhány doboz!

A macskák köztudottan szeretnek mindenbe belemászni, a leglehetetlenebb helyeken aludni, heverészni. A kijelölt macskapárnán, macskaházikóban ritkán töltik idejüket, sokkal kényelmesebb az ablakpárkány vagy egy díszkosár. Mit érdemes nekik vásárolni?

Rengeteg szebbnél szebb macskabútort lehet kapni, amiken kiegészítő funkció gyanánt van kaparófa, lógós játékok, mászórész, több dobozka, házikó. Az ilyen bútorok az egyszerűtől egészen a nagymératű, bonyolult darabokig, számos kivitelben kaphatók. Általában puha, de szívós anyagből készülnek, a fekvőfelületek kimondottan puhák, a kaparófa pedig sokáig kibírja a macskák játékát. Ezek a bútorok általában nem olcsók, de nagyon ritka kivételtől eltekinve, a macska nem használja ki. Sokkal jobban értékel egy cipősdobozt vagy valamit, ami nem kimondottan neki van kirakva.

Nem sikerült még rájönni arra, hogy a macskák miért taratnak földöntúlian pompás ágyikónak egy kifejezetten kényelmetlen felületet, de az biztos, hogy éppen olyan szívesen időznek a legósdobozban, mint egy nagy puha párnán. Ha van néhány felesleges doboz elfekvőben, egyszerűen csak dobáljuk szét egy sarokban és a macska máris kacsalábon forgó palotát vél benne felfedezni. Ebben az a jó, hogy ingyen van és bármikor el lehet pakolni vagy átvariálni, hogy ne legyen olyan egyhangú a kiskedvencnek. Ha vannak dísztárgyak, kosarak, tálak, valószínűleg ezek közül fog alvóhelyet választani, úgyhogy magától is megtalálja a kedvenc ágyikóját. A vállalkozó szelleműek azonban egy ollóval és némi ragasztóval egyszerű dobozokból alagutakat, mászókákat készíthetnek a macskák számára, bár egyáltalán nem biztos, hogy használni is fogják.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs