2017. június 30.
Lézeres és tintasugaras nyomtatók

A nyomtatók vásárlása, sokszor okoz gondot, hisz ha nincs tapasztalatunk, esetleg nem igazán értünk hozzá, ez nem számít egy könnyű feladatnak. Kiválasztásuknál először is figyelembe kell vennünk az igényeinket, a rászánt összeget, és ezután döntsünk csak a megfelelő típus mellett.

[wp_ad_camp_1]

A nyomtató választásánál a fenntartási költséget fontos számba venni, mennyit szeretnénk egy hónapban nyomtatni, milyen sebességű nyomtatásra van szükségünk, és az is lényeges, hogy csak dokumentumok vagy inkább színes fényképek nyomtatását végeznénk. Ezután már eldönthetjük, hogy inkább a lézeres vagy a tintasugaras változatot vásároljuk-e meg. A lézernyomtatók egy speciális por formájú festéket égetnek a papírra. Ez a nyomtatási forma tartós és jó minőségű képet, vagy dokumentumot eredményez. Hosszú élettartamúak, mégis beszerzési áruk és fenntartásuk elég magas, a tintasugarasokkal szemben, főleg ha ezektől is elvárjuk a színes képek nyomtatását. Előnyük közé tartozik, hogy mechanikailag jobb minőségűek, ritkábban hibásodnak meg, a tulajdonosoknak ezekkel kevesebb gondjuk van.

A lézernyomtatók energiaigénye kissé magas, még anélkül is, ha az nem rendelkezik egyéb funkciókkal, mint például a fax vagy a szkannelő. De mellette szóljon, hogy tartós és vízálló képet nyomtat és mindezt gyors sebességgel. A tintasugaras nyomtatók ára igen alacsony. Gazdaságos a kellékanyag utánpótlásuk, ami jó spórolási lehetőséget nyújt. Ezek mellett kedvezőbb energiafogyasztásúak és ezeknél lehetőség van fényképek nyomtatására is. A tintasugaras nyomtatók, tintacseppeket szórnak a papírra, melyből képeket vagy karaktereket alkotnak, aminek a végeredménye egy részlet gazdag és élethű kép lesz. Ezt akár otthoni fényképnyomtatásra is használhatjuk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs