2014. október 28.
Lelki egészségünkért a Bach-virágterápiával tehetünk

Szerencsére napjainkban már egyre elterjedtebbek a természetes alapú gyógymódok. A Bach- virágterápia már az 1930-as években felfedezett módszer. Lényege, hogy növények virágaiból készült esszenciák által közvetlenül tud hatni a lelkiállapotra. A Bach-virágterápia rendszerében 38 vadon élő virágot és növényt találunk. A káros, vagy kellemetlen mellékhatásoktól mentes Bach-virágterápia sikere leginkább az egyszerűségében rejlik, ugyanis egyszerű, praktikus, így használata a mindennapokban is áldásos.

A Bach-virágterápia 38 virágesszenciát foglal magába. Az illatokat mind mezei növények virágaiból nyerik. Minden virágot egy-egy kedélyállapothoz lehet társítani. Ilyen lelki állapot lehet a félelem, a bizonytalanság, az önbizalomhiány, a görcsösség, de feszültség és társai is. Mindezek egy-egy virágesszencia segítségével orvosolhatóak, anélkül, hogy bármiféle kedélyállapot javító gyógyszereket kellene fogyasztanunk, amelyek csak kis ideig szüntetik meg a tüneteket, amíg a kiváltó okokat egyáltalán nem. Ha maradandó eredményt szeretnék elérni, megakarjuk találni a probléma gyökerét, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni a virágterápiát.

A gyógyítás nem a testi tünetekre koncentrálódik, hanem a lélek működésére. Lelkünk egészsége ugyanis legalább annyira fontos, mint a testünké. Nem véletlen, hogy minden betegségnek lelki eredetű oka van. Figyeljünk oda minden jelzésre, mielőtt még komoly baj történik. Az esszenciák előállítása egyszerű módszerekkel történik. Ilyen módszer például a napoztatás és a forralásos módszer.

Azt, hogy melyik esszencia a legmegfelelőbb számunkra, ne egyedül döntsük el. Számos diagnosztikai eszköz létezik. Adott például a Bach-virágterápia teszt is, amely kitöltésével máris választ kapunk arra, hogy melyik virág esszenciája szükséges leginkább a gyógyuláshoz. Sok esetben több esszencia szedése is szükséges.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs