2014. január 26.
Légy résen és úszd meg idén a megfázást és az influenzát!

Ami nagyon fontos, hogy télen mindig rétegesen kell öltözködni, hogy amikor melegebb helyre is mész, akkor is fokozatosan tudj megszabadulni a már feleslegessé vált ruháktól, ne egyszerre, ami akár azonnali megfázáshoz is vezethet. Érdemes tehát egy pamut anyagú atlétát vagy topot húzni a felső alá. Az alsó rétegeknél kerüld a műszálat, de pulóvernél és kabátnál már jól jön, mert bizonyos fajtái kiválóan tartják a hőt.

[wp_ad_camp_1]

Az öltözködés mellett természetesen fontos szerepet tölt be a megfelelő higiénia is. A közvélekedésben elterjedt, hogy a hidegtől lehet megfázni, holott ez bizony nagy tévedés, hiszen valójában mindig a kórokozók miatt lép fel a probléma. Persze az immunrendszer az alacsony hőmérséklet és a zord időjárási körülmények miatt valóban legyengülhet, tehát közvetetten köze van a meghűléshez a hidegnek is. A gyakran érintett felületeket rendszeresen fertőtlenítsd, így a telefonod, a billentyűzeted, az íróasztalod és még a kilincseket is, ami által jelentősen csökkentheted a fertőzés veszélyt.

Nagyjából az emberek 95 százaléka rosszul mos kezet, azaz nem a megfelelő módon, nem elegendő ideig. A lényeg, hogy legalább fél percen át kell finoman dörzsölnöd szappannal a kezed annak érdekében, hogy a meleg víz alatt ténylegesen elpusztuljanak a kórokozók. Különösen az influenza szezon idején érdemes antibakteriális terméket használni, illetve körömkefét is, hogy eltűnjön még a legmakacsabb szennyeződés is.

A másik rendkívül fontos dolog, hogy aludd ki magad, ugyanis teljesen feleslegesen szeded a vitaminokat, öltözködsz rétegesen és tartod be a higiéniai előírásokat, ha eközben hagyod, hogy az alváshiány legyengítse a szervezeted, megágyazva így a vírusoknak. Az éjszakai pihenés alkalmával regenerálódik az immunrendszer, így legalább 6,5 órát kell aludni, hogy a topon lehess aztán.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs