2014. április 18.
Légy magabiztosabb! Mi eláruljuk hogyan!

Azt nem is kell azt hiszem hosszasan ecsetelni, hogy aki magabiztos, az sikeresebb is általában, könnyebben veszi az akadályokat és úgy összességében elégedettebb is az életével, így pedig boldogabb is tud lenni. A magabiztosság szerencsére nem egy olyan dolog, amit ne lehetne megtanulni, egy kis gyakorlással, akarással. Most eláruljuk, hogy miként is lehetsz magabiztosabb!

[wp_ad_camp_1]

Jó, ha tudod, hogy a célállítással megduplázhatod esélyedet a sikerre. Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint 42 százalékkal nagyobb valószínűséggel valósulhatnak meg azoknak a diákoknak a céljai, akik feljegyezték a terveiket. Amennyiben emellett még egy barátot is rendszeresen tájékoztattak a fejleményekről, máris 78 százalékra nőtt a cél elérésének a valószínűsége. Mind a két lépést igazán egyszerűen kivitelezheted. Csak egy papír és egy toll kell és máris összeírhatod, hogy mit akarsz elérni egy hónapon, fél éven, esetleg egy éven belül. Ezután már csak annyit kell tenned, hogy rendszeresen tájékoztatod egy barátod a fejleményekről.

A következő lépés, hogy a dolgok pozitív alakulásáról vezess egy naplót is. Talán nem is gondolnád, de bizony sokkal magabiztosabbá válhatsz, ha a kudarcok helyett inkább a sikerekre koncentrálsz. Sokszor viszont az apró pozitívumokat észre sem vesszük magunk körül, annyira leköt minket a végeredmény, a terv. Éppen ezért kell egy napló, melyben minden apró sikert felírsz, hiszen ez segíthet, hogy a pozitívumra koncentrálj.

Az önbizalom növelés érdekében érdemes egy hullámhosszra kerülnöd a hozzád közel álló emberekkel. Ez annyit tesz, hogy amikor olyan emberrel vagy, akihez közel szeretnél kerülni, akkor ki kell zárni a külvilágot. Ezáltal sokkal könnyebben kialakul az azonos hullámhossz, könnyebben tudsz nyitni a másik felé. Sokkal bensőségesebbé tehetsz egy beszélgetést, fókuszban tartja a témát és ezáltal önbizalmat is ad.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs