2017. október 31.
Légnyomásmérő szenzor jó áron

A légnyomásmérő fontos elem az autóban, mivel ennek meghibásodása felborítaná a befecskendezés szabályozását. Kínálatunk rendkívül széles körű, több autóhoz biztosítunk minőségi alkatrészeket és kiegészítőket.

[wp_ad_camp_1]

A légnyomásmérő szenzor méri a külső légnyomást, és ezt az értéket eljuttatja a motor vezérléséhez. A kapott értéket befolyásolja a tengerszint feletti magasság, ennek függvényében változik. Ezt mindenképp figyelembe kell venni a szívócsőnyomás beállításánál. A befecskendezővel, illetve az atmoszferikus nyomásnál nagyobb nyomással működő levegő-üzemanyag keverék beállításánál, tartsuk szem előtt a relatív nyomást a szívócsőben. Ehhez mérjük meg először a pontos külső légnyomást. Erre szolgál a légnyomásmérő szenzor, ami az elektromos feszültség változására épül. Az érzékelő elmozduló vége, egy potenciométerként kapcsolt ellenállás csúszkáját mozgatja. Ez a magasság-, illetve a nyomásváltozás esetén, az elektronika számára feszültség-változást eredményez. Az állandó, 5V tápfeszültségnél, a tengerszintjén mért feszültség 4,5 V, de ez az érték 3000méter magasságban már csak 3,5 V lesz a jeladó kimenetén.

A légnyomásmérő szenzor meghibásodása által, a vezérlés rossz értéket fog kiszámolni, és így rosszul fogja beállítani az általa irányított befecskendezést. Egy ilyen probléma akár a motor leállását is okozhatja, viszont a legtöbb esetben az történik, hogy nagymértékben megnöveli a fogyasztást és a motornál rossz teljesítményt érzékelhetünk. Ezáltal létrejön egy nem gazdaságos működés, valamint a káros anyag kibocsájtás is megnövekszik. Ezzel a jármű tulajdonosának, lényegesebben több pénzt kell elköltenie üzemanyagra. Légnyomásmérő szenzor vásárlásáért, látogasson el az alkatreszek.hu oldalon található webáruházba. Innen könnyedén, és kedvező áron rendelhet az Ön autójának megfelelő légnyomásmérő szenzort, valamint egyéb alkatrészeket is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs