2014. január 25.
Legjobb olaszországi nyaralóhelyek

Horvátország mellett, a magyar nyaralni vágyók között az olaszországi tengerparti nyaralóhelyek a legnépszerűbb nyári úti célok. Olaszország hatalmas ország, számos nyaralóhellyel, és akkor még nem is beszéltünk csodás városairól, mint Róma, Velence vagy Firenze. Nézzük tehát meg, hogy melyek a legjobb olaszországi nyaralóhelyek családoknak, fiataloknak, költségtudatos, vagy többet költeni szándékozó turistáknak, azoknak, akik csak strandolni és napozni szeretnének, és azoknak, akik egyéb program- és szórakozási lehetőségekre is kíváncsiak.

Bibone egy ismert, de igen jellegtelen üdülőhely, homokos tengerparttal. Nagy előnye viszont, hogy Velence innen nagyon könnyen elérhető. Ilyen szempontból (a napozáson kívül magában a városban nem sok mindent lehet csinálni, de közel Velence, és jók a turisztikai szolgáltatások), hasonló Bibionéhez Lido di Jesolo. A Bibionéhez közeli Caorlének már van „karaktere”, olaszosabb, szebb, és szintén remek minőségű turisztikai szolgáltatásokat kínál. Észak-Olaszország szép és népszerű üdülőtelepülése Grado is. Az egyik legjobb hely az északi részen Lignano, melyet Ernest Hemingway „Európa Floridájának” nevezett. Aquapark, akvárium, állatkert, és vidámpark is van a városban, vagy annak környékén!

Rimini, Riccione, Cessenatico és Cattolica már délebbre, Emilia-Romagna tartományban van. Szépségük mellett vonzó San Marino közelsége, valamint a környékükön lévő megszámlálhatatlan mennyiségű vidámpark, aquapark, állatkert, és szórakoztató park. Riminiben értékes műemlékek is vannak, és rendkívül pezsgő hely, számos szórakozóhellyel. Cessenatico is pörgős, de valamivel nyugodtabb mint Rimini.

Dél-Olaszország túlzás nélkül festői tengerparti része az Amalfi-part: Amalfi, Positano és Sorrento, az Amalfi-parton kívül Vieste, és a lenyűgöző Cinque Terre, valamint a modern, turistásabb Senigallia.

Nápoly környékének lenyűgöző szépségű szigetei Capri és Ischia, melyek Nápoly kikötőjéből komppal elérhetők. Capri Földünk egyik leggyönyörűbb szigete, de Ischia is igazán festői. Nápoly környékén gyönyörű nyaralóhely Sorrento is. A környék vonzerejét a Vezúv és Pompeji közelsége is  növeli, tehát a környéken nyaralva néhány nap alatt több paradicsomi tengerpartra, és érdekes helyre is ellátogathatunk.

Forrás: az olaszországi tengerparti nyaralóhelyek


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs