2017. március 16.
Látnivalók Indiában

India egy változatos és hatalmas úti cél, amelyet Pakisztán, Kína, Nepál, Bhután, Sri Lanka, Banglades, Mianmar, valamint az Arab-tenger illetve a Bengáli-öböl határol, így nem is csoda, hogy a ország nagyon színes kultúrával és rengeteg látnivalóval rendelkezik. Az országban több mint 20 hivatalos nyelv van, valamint több vallás és gasztronómia egyvelegével is lehet találkozni, ha valaki Indiába látogat.

India legtöbb látnivalója mindenképpen Rajasthan államban van, amely India északi részén terül el, és ez az állam határos Pakisztánnal, valamint ez ad otthont a That sivatagnak is. Ebben az államban található a rózsaszín város, Jaipur is. Itt több építészeti látványosságot tekinthet meg, köztük három várat, több templomot. Agra India egyik leglátogatottabb városa, amely a Mogul birodalom egykori fővárosa volt. Agra most otthont ad a világ egyik legikonikusabb struktúrájának, a Taj Mahal-nak, amely egy fehér márványból készült mauzóleum, és a 17. században épült a szeretet műemlékeként. A Taj Mahal egy gyönyörű látnivaló, viszont gyakan zsúfolt is lehet.

India délnyugati állama, Kerala egy igazi trópusi hely, ami tele van pálmafákkal, fehér, homokos strandokkal, ezért érdemes lehet ide látogatni. A híres holtágak mellett itt láthat elegáns úszóházakat, templomi fesztiválokat, valamint itt lehetőség van arra is, hogy megcsodálhassa a növény- illetve állatvilágot. Kerala egyik leghíresebb városa Kochi, ahol megtekintheti, hogy milyen virágzó a halászati ipar, valamint gyönyörködhet a toronyházakban, illetve a gyarmati építészetben is. Kochi etnikailag, illetve vallásilag is igen sokszínű, és egy délután alatt fel lehet fedezni a zsinagógát, a holland palotát, egy portugál erődöt és egy hindu templomot is, ha pedig még maradt ideje, akkor Varanasi városába is érdemes ellátogatni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs