2017. június 27.
Kutya a családban – mire figyeljünk?

Sokak álmai között szerepel egy szőrös négylábú társ, de csak kevesen vannak tisztában azzal, mennyi odafigyelést és gondoskodást igényel az állat. Míg egy macska a nap nagy részében egyedül is jól érzi magát, addig a kutyák bizony igencsak igénylik a társaságot és a törődést. Nem csak lelki szükségleteik vannak azonban, hanem fizikálisak is. Nézzük, mire figyeljünk, ha kutya érkezik a családba!

A lány kutyanevek széles választékban elérhetőek az interneten, így elég csak néhányat kattintani és máris sokféle elnevezés közül válogathatunk. Mindenkinek megvannak a maga kedvencei, de könnyen lehet az is, hogy majd a négylábú valamely tulajdonsága alapján nevezzük el az állatot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy rendszerint így születnek a legmókásabb nevek. Ha teljesen tanácstalanok vagyunk, akkor jól jöhetnek az online elérhető listák, melyekkel nem csak lány kutyánknak, de kan kedvencünknek is megtalálhatjuk az ideális nevet.

Az elvezetéssel azonban még csak elkezdődnek a felmerülő feladatok. A mindennapi táplálásra érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hiszen ezen az állat energikussága is múlhat. Természetesen nem mindegy, mennyit mozog kedvencünk. Ha lakásban tartjuk, és csak naponta kétszer visszük el sétálni, akkor bizony érdemes kifejezetten olyan tápot vásárolni, ami a kevésbé aktív állatoknak lett kifejlesztve. Az életkornak megfelelően megválasztott eledelnek szintén központi jelentősége van, hiszen egy vemhes állat egészen mást igényel, mint a kölyökkutyák. Fontos, hogy óvjuk kedvencünket a manapság igencsak szélsőséges időjárási viszonyoktól, így nyáron gondoskodjunk számára hűvös helyről, télen pedig akár a lakásba is vigyük magunkkal a dermesztően hideg éjszakákon. Ne feledkezzünk meg a napi játékról sem, hiszen négylábú társunk valószínűleg mást sem vár egész nap, mint hogy végre a gazdival lehessen.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs