2014. szeptember 10.
Különös gyűjtőszenvedély

A hobbik, szenvedélyek tárháza végeláthatatlan. Több mint húsz évvel ezelőtt lakott a szomszédomban egy fiatalasszony, Kati. Szenvedélyes Zámbó Jimmy rajongó volt. Nem merült ki a rajongása abban, hogy az énekes minden koncertjére elment, és egész nap az ő dalai szóltak, ennél komolyabbá vált a hobbi: Minden olyan újságot, amiben kedvencéről írtak, megvett.

[wp_ad_camp_1]

A benne lévő cikkeket, képeket kivágta és időrendi sorrendben lefűzte egészen az énekesi karrier kezdetétől. A gyűjteményben helyet kapott minden koncertbelépő, és szóróanyag is. A hatalmas terjedelmű gyűjtemény rohamosan bővült az énekes halála után is, hiszen akkor még többet cikkeztek róla az újságok. Kati ma több kötetnyi összevágott anyag tulajdonosa.

Természetesen minden kazettát megvásárolt, a CD térhódítása után ebben a formátumban is. A hanghordozók nagy részén ott díszelgett Jimmy aláírása.

Minden akkoriban forgalomban lévő plakát is bekerült a gyűjteménybe, ezek az erre a célra kialakított szoba falát díszítik.

Szintén megvett minden könyvet, ami Jimmyről, az életéről, pályájáról, haláláról szól.

A fentieken kívül több száz saját kezűleg készített koncertfotóval büszkélkedhet az ország minden részéről, mindez egy hatalmas albumba van lefűzve.

Talán nincs az országban még valaki, akinek ilyen mennyiségű írott, képi és hang anyag lenne a birtokában a tragikusan elhunyt énekesről.

Időt és pénzt nem sajnálva bejárta az országot és lehetőség szerint ott volt minden egyes Jimmy koncerten.

Minden Tv-ben leadott műsort rögzített, így jelentős videokazetta gyűjtemény birtokosa is Kati, több száz órányi felvételt nézhet – és néz – vissza, ha úgy tartotta kedve.

Hogy ez hobbi vagy eszelős rajongás, döntse el ki-ki saját maga!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs