2015. október 06.
Kréta csodálatos szigete

Kréta egyike a legkedveltebb görög turistaállomásoknak. A sziget komoly méretekkel rendelkezik; keleti-nyugati irányban 250 kilométert nyújtózkodik a Földközi-tengerben, de északi-déli szélessége csak 60 kilométer körüli, néhány pedig ennél is kevesebb. A sziget hihetetlen természeti értékekkel és változatossággal rendelkezik; többek között ennek is köszönhető, hogy a rendkívül sok szerpentin miatt az utak csak lassan járhatók.

Állandó lakosai száma meghaladja a 600 ezret, de ez egyáltalán nem nevezhető soknak a sziget méreteinek ismeretében. Rendkívül gazdag történelmi múlttal rendelkezik, többek között ennek köszönheti a kivételesen értékes épített emlékeit.

Kréta klímája az egyik legforróbb Európában. Földrajzi értelemben délebbre helyezkedik el, mint Észak-Afrika legészakibb részei. Ezt azt is jelenti, hogy a kontinentális éghajlathoz szokott turisták számára a nyár már-már túl meleg. Strandolásra még megfelelő lehet, de akik az ókori látványosságokat vagy a természeti értékeket szeretné felfedezni, azok számára a főszezon előtti vagy utáni időszakok jelenthetnek jobb választást.

A sziget igazi turista paradicsom abban a tekintetben is, hogy itt megtalálhatók a legkülönfélébb vérmérsékletnek szánt szórakozási lehetőséget is. A sziget elég nagy ahhoz, hogy elférjenek rajta a kisebb csendes és a nagyobb pörgősebb üdülőhelyek is. A fiatalok, az idősek és a családok számára is megfelelő választást jelent Kréta szigete. A strandok is igen változatosak; vannak homokos és vannak sziklás szakaszok. A déli partvidék jellemzően sziklás, de ott is találhatunk néhány homokos szakaszt, ami a gyermekes családok számára is kedvező és biztonságos lehet. Az igazán csendes miliő a nyugati és a keleti végeken található, amelyek kimaradnak a turizmus forgatagából.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs