2013. április 16.
Könyvek, melyet minden nőnek érdemes elolvasnia

Ma nagy divatja van az életvezetési tanácsokat leíró könyveknek, az ilyen-olyan párkapcsolatban segítséget nyújtó könyveknek és még sorolhatnánk. Ezek az írások viszont úgymond egynyári slágerek, hamar a feledés homályába vesznek és sokszor a mondanivalójuk is jelentéktelen. Van azonban pár olyan remekmű, melyet nem szabad kihagyni, olyan klasszikus, ami igazán megmutatja, hogy egy mai nőnek hol van a helye, mire is képes, ha akar valamit.

Első ajánlatunk: Emile Zola – Hölgyek öröme. A könyv egyaránt ajánlott kamaszok és felnőttek számára is. A történet egy párizsi nagyáruház mindennapjait mutatja be. Tökéletesen körül írja az akkori kor kifinomult női viselkedését szembeállítva mindezt egy egyszerű lány életvitelével, aki úgy akar érvényesülni, hogy nem hódol be az elvárásoknak. Olvashatunk ebben a remekműben a női tartásról, a testi és lelki erőről, a szeméremről, a szerelemről, az érdekkapcsolatokról, a manipulációról és persze a pénz utáni hajszáról is.

Másik ajánlatunk: Emile Ajar – Előttem az élet című írása. A könyv egy elhagyott kamasz fiú és a nevelőanyja közötti kapcsolatot mutatja be méghozzá egy olyan társadalomban, melyben nincs is igazi értéke a családnak. A két ember egymást lelkileg támogatva boldogul az életben, hogy túléljék a mindennapokat. A könyv beszámol a valódi kötődésről, a háláról, a szeretetről, az erkölcsről és hiányáról, valamint a gyermeki szív bölcsességéről.

Harmadik ajánlott irodalmunk: Irena Obermannová – Egy őrült feleség naplója. A történet egy harmincas éveiben járó, két gyermekes írónőről szól. Tökéletesnek hitt házassága egy perc alatt összedől és ezzel együtt saját magáról alkotott képe is megváltozik. Ez a remek könyv tulajdonképpen minden lehetséges útkeresést felsorol, az ezzel járó csapdákat és kudarcokat, mindent amit egy elvált nő érezhet és tapasztalhat válás után egészen odáig még meg nem találja a helyes utat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs