2018. augusztus 28.
Költözés vidékről nagyvárosba

Minden embernek meg vannak az érvei, hogy miért jó vidéken vagy éppen városban élni. Természetesen mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai egyaránt, embertől függő, hogy melyik a jobb megoldás, Tudni kell, hogy a költözés megviselheti az felnőttet és gyermeket, ezért körültekintőnek kell lenni.

A legnagyobb változás akkor éri az embert, ha faluról beköltözik az élettel teli nagyvárosba. Először furcsa és ijesztő a hely, azonban legbelül mindenki vágyik arra, hogy felfedezze a város titkait, vagy a felhőtlen szórakozást. A vidéken élő embernek természetes, hogy éjszaka a csend uralkodik, azonban a nagyobb városokban az autók miatt még az alvás idő alatt is megfigyelhető egy alapzaj. Egy kis idő eltelte után hozzá lehet szokni ehhez a minimális zajhoz. Falun egyáltalán nincs, vagy maximum 1-2 van lehetőség gyorskaját vásárolni. A városban könnyedén rá lehet szokni a hamburgerre, gyrosra, vagy más ezekhez hasonló ételekre, mert gyors étterem van, hogy szinte választani sem lehet.

Nem meglepő, hogy a városba frissen költözött személy szinte nap, mint nap eltéved a központban. A mobil internetnek köszönhetően manapság ez a probléma is stressz nélkül megoldható. A város színvonala sokkal nagyobb a vidékivel összehasonlítva, és elmondható az árakról is. A városba beköltözött emberek szerint az első néhány hétben meg kell tanulni spórolni, ahhoz hogy a heti vagy havi pénzünk elegendő legyen. A falun élőkre jellemző a monoton élet, ezért minden hétvégén tudják, hogy mit csinálnak, és hova mennek. A város lehetőséget ad arra, hogy szombaton és vasárnap izgalmas és szórakoztató időtöltést keressen mindenki magának. Ha a honvágy jelentkezik, akkor mindenképp keresse meg a városnak azt a pontját, amely a faluhoz hasonló.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs