2014. július 01.
Kezeld az allergiát természetes módon!

Emberek milliói szenvednek tőle és többségük a gyógyszerektől várja a megoldást. Az allergia kezelésének azonban léteznek olyan módjai is, melyek jóval kevesebb mellékhatást okoznak, tehát biztonságosabbak a szervezet számára.

[wp_ad_camp_1]

A legtöbb allergia elleni készítmény a tüneteket próbálja kezelni és arra ösztönzi a szervezetet, hogy megszabaduljon az allergénektől. Nem lenne hatékonyabb, ha a szervezetnek még azelőtt védelmet nyújtanánk, hogy az allergének megtámadnák? Sok természetes módszer létezik az allergia kivédésére, ezek felhasználásának évszázados múltja van.

A kvercetin egy növényi eredetű vegyület, ami megakadályozza a hisztamin felszabadulását a szervezetben. Fő forrásai a hagyma, a citrusfélék, az alma, a petrezselyem, paradicsom, tea. Ezekből érdemes nagyobb mennyiséget fogyasztani, de táplálékkiegészítők útján is pótolni lehet a kvercetint. Ezt a legjobb már az allergia szezon előtt 6 héttel elkezdeni.

Egy német tanulmány szerint azoknál, akik sok omega-3 zsírsavat fogyasztanak, kisebb eséllyel jelentkezik az allergia. A tengeri halak, a dió, a lenmagolaj és a tojás is sokat tartalmaznak belőle. Amikor az allergének támadásba lendülnek, fűszerezzük meg ételeinket egy csipetnyi erős tormával, chili paprikával vagy csípős mustárral. Ezek segítenek tisztán tartani a légutakat és csökkentik a duzzanatokat.
A csalán természetes antihisztaminként hat, nagyjából úgy működik a szervezetben, mint az allergia elleni gyógyszerek. Teaként fogyasztva enyhíti a kellemetlen tüneteket, napi 300 mg ajánlott belőle.

 


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs