2015. május 12.
Készüljünk fel jól a fesztiválozásra

Itt a fesztiválszezon, sokan mennek ki ilyenkor a Szigetre, a VOLT-ra vagy Tokajba, esetleg a kisebb fesztiválokra. Vannak, akik végigfesztiválozzák a nyarat. Bizton nagyon nagy élmény, de a lelkendező élménybeszámolók mellett számos negatívumot is hallani.

A fesztiválok jellemzői közé tartozik, hogy por van, sokszor sár, nincs megfelelő mellékhelyiség, az alvás sátrakban történik, egymás hegyén hátán és mindenki részeg. Nem is lenne mindez baj, hiszen az a lényeg, hogy a lehető legkötelenebbül töltsük el azt a néhány napot és bulizzunk, ahogy a csövön kifér. De! Ha kellően felkészültek vagyunk, sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat és a buli valóban csak élmény lesz, nem bosszúság, sérülés vagy valamiféle fertőzés.

Az egyik legfontosabb, hogy ha a fesztivál területén akarunk sátorozni, mindent vigyünk magunkkal, amit csak használnunk kell. Különös tekintettel a megfelelő tisztálkodószerekre, melyekkel akkor is tisztálkodhatunk, ha épp nem jutunk el egy használható mosdóba. Törlőkendő, kézfertőtlenítő, palackos víz, vékony, nedvszívó törölköző. Törölközőből érdemes nem egy nagyot, hanem sok kicsit vinni, hiszen mosni nem nagyon fogunk. A megfelelő öltözet is fontos. Kell egy strapabíró lábbeli, ami a nagy port és sarat is bírja, hiszen papucsban végigurálni egy napot sem lehet. Nem árt ha van nálunk néhány alapvető készítmény. Sebfertőtlenító, kötözőszer, hidratáló krém, fejfájás csillapító, vitaminok, naptej. Vizet se felejtsünk el sokat beszerezni, hiszen a tűző napsütés és az egésznapos ugrabugra, valamint a rengeteg alkohol kibírható, ha sok vizet iszunk. A közösségi tisztálkodóhelyeken lábgombát könnyen el lehet kapni, így vastag talpú papuccsal készüljünk fel ez ellen.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs