2017. szeptember 16.
Készítsünk arckrémet szódabikarbónából

Manapság egyre több és több kozmetikai és szépségápoló szert lehet vásárolni a boltokban és sokszor nehéz eldönteni, hogy melyiket is válasszuk. Az arcbőr ápolása nagyon fontos és megőrizni annak szépségét nem is olyan egyszerű feladat. Nem kell azonnal megvásárolnunk a legdrágább arcpakolásokat, arckrémeket, ugyanis vannak olyan házi praktikák, amelyek ugyanazt az eredményt érik el.

[wp_ad_camp_1]

Az arctisztítás szódabikarbónával nagyon egyszerű. A szódabikarbónáról valószínűleg kevesen gondolnák, hogy az orvosi hatásán kívül még mennyi szépségápolási technikának lehet az alapja. Mindenki könnyen és egyszerűen hozzájuthat és árban is kedvező. Elsősorban tudnunk kell, hogy a szódabikarbónának milyen tulajdonságai, hatásai vannak. Ilyenek például a gombaölő-, és gyulladáscsökkentő. Emellett hámlasztó tulajdonságokkal is bír és képes eltávolítani a nagyon durva bőrkeményedéseket is. Az alábbiakban felsorolásra kerül néhány olyan házi praktika, amit bárki könnyen elkészíthet otthon.

Bőrradírozó krémet is készíthetünk belőle mégpedig nagyon könnyen. Egy kis vizet alaposan keverjük össze egy kevés szódabikarbónával és őrölt zabpehellyel, majd dörzsöljük gyengéden a bőrbe, aztán langyos vízzel öblítsük le. Hogyha arclemosót akarunk készíteni belőle nincs más dolgunk, mint összekeverni egy evőkanál organikus mézet egy teáskanálnyi szódabikarbónával és kész is a nyugtató és gombaölő hatású arclemosó. Gyengéden masszírozzuk a bőrbe majd hagyjuk rajta 5-10 percet és meleg vízzel alaposan öblítsük le.

Ahogy a fentiekben is láthattuk a házi praktikák költséghatékonyak és eredményesek lehetnek. Próbálja ki Ön is a szódabikarbónás keverékek valamelyikét és meglátja, hogy többé nem kell drága arckrémeket vásároljon, ahhoz, hogy arcbőre szép és puha maradjon.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs