2014. november 14.
Készíts vegyszerektől mentes tusfürdőt otthon!

Vannak olyan dolgok, amelyeket nagyon könnyű otthon előállítani házilag, de van, ami inkább csak vagy-vagy kategória. A házi készítésű tusfürdő az utóbbi csoporthoz tartozik. Persze nem kell megijedni. A tusfürdő abszolút használható, teljesen természetes, néha jót is tesz. Természetesen az otthoni tusfürdő összetevőkkel nem pótolható az a selymes tusfürdő érzés, amit sokan szeretnek.

Az általunk ajánlott tusfürdő elkészítése érdekében szerezz be tökmag- vagy mandulaolajat, szódabikarbónát, natúr szappant, glicerint, száz százalékos illóolajat. Az elkészítése  igazán egyszerű, csak egy kis odafigyelés kell. Először is melegíts fel két deci vizet. Érdemes desztillált vizet használni, ami a gyógyszertárban kapható. Ezek után reszelj le egy natúr szappant kis lyukú reszelőn. A reszeléket szórd a vízbe, majd azt keverd össze, hogy a szappan teljesen felolvadjon. Ha ezzel is megvagy, akkor keverj hozzá egy kávéskanál olajat és szódabikarbónát, egy evőkanál glicerint, valamint öt-tíz csepp illóolajat.

A keverék, amit kapsz, egy kissé habos lesz, de ettől nem kell megijedni. Idővel lenyugszik ugyanis a hab. Amikor ez megtörtént, akkor töltsd ki üvegekbe a folyadékot és már kész is. Ha szeretnél variálni, akkor két különböző szappanból is reszelhetsz bele, sőt az akár korábban már használt, maradék szappanokat is felhasználhatod. Olajból érdemes olyat használni, ami a bőrödnek megfelelő, illóolajból pedig olyat, aminek a leginkább tetszik az illata.

Ha mindennel megvagy, akkor hagyd teljesen kihűlni. Ez idő alatt besűrűsödik valamennyire, persze nem lesz krém állagú lesz, inkább a folyékony szappanhoz hasonlít majd. Ha túl hígnak találod, akkor nyugodtan keverj hozzá még szappant és egy kis szódabikarbónát. Amellett, hogy a házi szerekről legalább tudod, hogy mit tartalmaznak, még az áruk is jóval kedvezőbb!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs