2014. november 20.
Kérdezz Te is az állásinterjún!

Először is kérdezz rá a legfontosabb tulajdonságokra. Bátran érdeklődj afelől, hogy milyen fontos tulajdonságokkal kell bírnia valakinek annak érdekében, hogy a meghirdetett munkakört betölthesse. A választ érdemes minél hamarabb kideríteni, hiszen az rávilágíthat, valóban neked való-e az adott munka. Sugalmazhatja emellett azt is, milyen benyomást tettél az interjúztatóra, ugyanis ha azokat a tulajdonságokat említi amik szerepeltek az önéletrajzodban, akkor máris kaptál egy pozitív visszacsatolást.

Ha nem fejtettétek ki az állásinterjú során tökéletesen a feladatkörödet, esetleg bármilyen kérdés felmerült benned ezzel kapcsolatosan, arra mindenképpen rá kell kérdezned. Ez igencsak fontos a mérlegelés során, hiszen ha túl sokat várnak el tőled túl kevés pénzért, az nem szerencsés, de fordított esetben szintén gyanús lehet a dolog. Érdeklődj bátran arról is, hogy a feladatlistád bővülhet-e a későbbiekben.

Nyugodtan kérdezz rá az elődödre, mivel sokat elárul a cégről és a betöltendő feladatkörről az elődöd. Megtudakolhatod, hogy milyen hatékonyan végezte a munkáját, esetleg milyen sikereket ért el a cégnél, vagy honnan hová fejlődött. Ha valamilyen hibát is említenek, amit az elődöd elkövetett, akkor semmiképpen ne legyél megrovó, szerencsésebb, ha rákérdezel, milyen változtatásokkal próbálja a cég kiküszöbölni az elkövetett hibát.

Mindenképp kérdezz rá a cégre, mivel igen fontos, hogy ne csak magadat helyezd a középpontba. Tisztában kell lenni azzal, hogy az állásinterjú nem csak rólad szól, hanem a cég és a Te közös együttműködésedről. Megkérdezheted, hogy a vállalat milyen jövőbeli terveket tűzött ki maga elé, vagy hogy mit várnak el az alkalmazottaiktól és így tovább. Természetesen ahhoz, hogy feltehesd kérdéseidet, el kell olvasnod a cég munkaköri leírását, sőt az interneten is utána nézhetsz.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs