2019. május 24.
Keratin, vagyis a haj lelke

Nem kérdés, hogy mindenki szeretne fényesebb, egészségesebb és egyenesebb hajat. Viszont azt már kevesen tudják, hogy ezt, hogyan is érhetik el. Mi most megmutatjuk a megoldást.

Ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy mire van szüksége a hajunknak, fontos, hogy tudjuk, hogy a hajunk szerkezet miből is tevődik össze. A haj túlnyomórészt, vagyis 90%-ban speciális fehérjékből és keratinból tevődik össze. Bizonyára azt már Ön is tudja, hogy a haj különféle sérüléseit, töredezettségét és más megbetegedéseket a legtöbb esetben keratinnal kezelik. Viszont azt már bizonyára kevesebben tudják, hogy a hajunk egyenességét, vagy éppen ellenkezőjét, annak göndörségéért is a keratin a felelős. Eddig a különféle keratinokat főként hővel, vagyis hajsütővel stimulálták, viszont az szintén káros lehet a haj szerkezetére. Ám sokak számára jelenthet megoldást és nagy örömöt, hogy ma már ismernek a fodrászok olyan módszereket is, melyek által a göndör hajból úgy varázsolhatnak egyenest, hogy közben nem károsítják a haj szerkezetét. Ez pedig a keratinos hajegyenesítés.

Ugyanis, ha logikusan kezdünk el gondolkodni és a haj szerkezetében megtalálható a keratin, és ez határozza meg, hogy egyenes legyen, akkor az már adja magát, hogy ezzel kell kezelnünk, hogy egyenes tincseket kapjunk. Viszont a keratin nem csak hajegyenesítés, de akár póthaj feltételekor is nagyon hatásos lehet. Mégpedig úgy, hogy a keratinnak köszönhetően szinte teljesen észrevehetetlené teszi a hőillesztéses hajhosszabbítást. Amely úgy történik, hogy a póthaj végét keratinnal vonják be, amely a hő hatására megköt. Ennek köszönhetően dúsításnál vagy hajhosszabbításnál olyan eredményt érhetünk el, minthogyha az eredetileg is oda tartozna. Ebből következik, hogy a keratinos módszerek nagyon alaposak és természetesek.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs