2020. szeptember 13.
Katalizátor alkatrész rendelése az interneten

A katalizátor olyan kipufogógáz-kibocsátás-ellenőrző eszköz, amely redoxireakció (oxidációs és redukciós reakció) katalizálásával redukálja a mérgező gázokat és a belső égésű motor kipufogógázában lévő szennyező anyagokat kevésbé toxikus szennyeződésekké alakítja.

Katalizátor rendelhető pénztárcakímélő áron az alkatreszek.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és találhat katalizátort jó áron minden autóhoz. A katalizátorokat általában benzin vagy dízel üzemű belső égésű motoroknál használják – ideértve a kerozin fűtőtesteket és kályhákat. A katalizátorok első széles körű bevezetése az Egyesült Államok autóipari piacán történt. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének a kipufogógáz-kibocsátás szigorúbb szabályozásának való megfelelés érdekében az 1975-ös modellévtől kezdődően a legtöbb benzinüzemű járművet fel kell szerelni katalizátorral. Ezek a “kétirányú” átalakítók az oxigént szénmonoxiddal (CO) és az el nem égett szénhidrogénekkel (CₙHₙ) kombinálva szén-dioxidot (CO2) és vizet (H2O) termelnek. 1981-ben a kétirányú katalizátorokat elavultnak nyilvánították a “háromirányú” katalizátorok miatt, amelyek szintén csökkentik a nitrogén-oxidokat (NO).

A belső égésű motorokhoz továbbra is kétirányú katalizátorokat használnak. A háirányú katalizátoroknak gazdag vagy sztöchiometrikus égésre van szükségük a NO sikeres csökkentéséhez. Bár a katalizátorokat leggyakrabban az autó kipufogórendszereire alkalmazzák, elektromos generátorokon, targoncákon, bányászati ​​berendezéseken, teherautókon, buszokon, mozdonyokon és motorkerékpárokon is használják őket. Egyes fatüzelésű kályhákon is használják a kibocsátás csökkentésére. Ha esetleg még többet tudna meg a katalizátorokról, vagy megtekintené a katalizátorok árait és illusztrációit, bátran keressen fel minket az alkatreszek.hu weboldalon.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs