2020. február 22.
Karintia legszebb helyei

Ausztria legdélebbi állama, Karintia mindig is kissé elkülönült az ország többi részétől, a hegyvidéki topográfia miatt, amely némileg elvágta a nemzet többi részétől. Mint ilyen, sok csodálatos középkori városának és falujának meglehetősen eltérő megjelenése, érzése és identitása van, éppen ezért megéri ide látogatni.

Az elképzelhető legszebb tájakkal ez az államot abszolút élvezet körbejárni. Bárhová is megy, magasodó hegycsúcsokat, elsöprő völgyeket és csillogó alpesi tavakat talál, a kísérő kiváló szabadtéri tevékenységek sorozatával együtt, amelyeket bárki élvezhet. A lélegzetelállító Hochosterwitz-kastély egy síkság közepén fekszik sziklák felszínén, fenséges hegyekkel körülvéve. Ahogy el tudja képzelni, a táj csodálatos, és maga a kastély is természetesen szerepet játszik a drámai képben.

A jégvölgyben, a Gurktali Alpok között fekvő Bad Kleinkirchheim egy népszerű gyógyváros és síközpont, amely a pihenés, a gyógyulás és a szigorú testmozgás tökéletes kombinációját kínálja. Mivel egy nagyon magányos helyen fekszik, a várost körülvevő természet nagyon érintetlen, így a túrázás vagy a hegyi kerékpározás a végtelen erdőkön keresztül valóban élvezet lehet. Az állam fővárosa, Klagenfurt am Worthersee egy kellemes időtöltési hely; élénk hangulata van, egy gyönyörű óvárossal, amelyet felfedezhet. A sárkány alakú, ikonikus és lenyűgöző Lindwurm mérföldkő mellett a fő látnivalók a Minimundus és a hatalmas Europapark. Míg az előbbi a világ minden tájáról származó épületekkel és műemlékekkel, az utóbbi gyönyörű zöldterekkel és fürdőkomplexummal rendelkezik. Ezen kívül számos érdekes múzeum található a városban. A Worthersee és a Karawanken hegyláncok közelsége miatt rengeteg szabadtéri tevékenységet és kiváló természeti látnivalót találhat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs