2014. március 20.
Járd be csónakkal Mosonmagyaróvárt!

Itt a tavasz, hamarosan remélhetőleg ez az időjáráson is észlelhető lesz. Addig is érdemes kellemes hétvégi programokat tervezni, hogy amikor aztán lehetőség lesz, hogy amikor hét ágra süt a Nap, akkor ne kelljen otthon ülni és azon agyalni, hogy hová is lehetne egy jót kirándulni. Nos, ha valami érdekességre vágysz, egy kellemes kis kikapcsolódásra, akkor irány Mosonmagyaróvár!

[wp_ad_camp_1]

Nemrégiben egy háromszázmillió forintos turizmusfejlesztési projekt zárult le Mosonmagyaróváron. A projekt lezárásaként átadták a csónakkal hajózhatóvá tett Malom-ági Lajtát. Ami a legnagyszerűbb az egészben, hogy ezen nagyszerű fejlesztés eredményeként a Lajta fent említett ágán keresztül lehet át lehet evezni Mosonmagyaróvár belvárosát. Ettől a vízi turizmus jelentős fejlődését várják a város vezetői. A projekt részeként nem csak a hajózható rész lett kialakítva, hanem még hat csónakkikötőt is kialakítottak, valamint kenukat vásároltak a városban, így a helyiek és az odalátogatók akár a városon belül is kedvükre evezhetnek.

A Lajta folyóból leágazó, a Mosoni-Dunába torkoló szakasz medrét a gyorsabb, könnyedebb folyás érdekében kissé szűkítették, a szintkülönbségek áthidalására érdekében pedig speciális csúszdákat építettek a mederbe. Érdekesség, hogy a beruházásra határon átívelő projektként pályázott Királyhida  is Mosonmagyaróvár mellett. A két város önkormányzata, valamint egy ausztriai és egy helyi sportszövetség által alkotott konzorcium mintegy 840 ezer eurót nyert el erre a nemes célra. Ezt az összeget toldotta meg Mosonmagyaróvár további 40 millió forinttal, amiből a folyó korábban életveszélyessé vált partfalát is helyre állították.

Ha tehát szereted a vizeket, unod az átlagos város nézést és már régen szeretted volna felkeresni Mosonmagyaróvárt, akkor most ezt meg is teheted, pároddal együtt egy kellemes, romantikus délutánt tölthettek el kettesben a vízen csónakázva.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs