2014. július 18.
Ingatlant vásárolnál? Ne lépd túl a keretedet!

Az ingatlan általában a legdrágább dolog, amit az ember életében vásárol. A legtöbben hosszú éveket várnak rá és amikor a kapuban áll a lehetőség, benne minden vágyukat igyekeznek megvalósítani. Aki enged az összes ábrándjának, könnyen bajba sodorhatja magát.

Egy akkora kiadásnál, mint egy ingatlan vásárlása, hosszútávon kell gondolkodni – kiadások tekintetében is. Vásárlás előtt határozzunk meg egy keretösszeget, ami minden esetben a maximumot fogja jelenteni és semmilyen csábító ajánlat miatt nem léphetjük át. Aki nem bízik magában eléggé, jó, ha külső kontrollt is kér egy barát vagy családtag személyében.

Egy ingatlan költségei nem merülnek ki az árában, amit érte fizetünk. Számoljunk azzal is, hogy a jövőben a fenntartás mennyi terhet jelent havonta, mi mindent kell majd kifizetni a havi törlesztések mellett, esetleg milyen egyéb költségekkel szembesülhetünk, melyek korábbi lakhelyünkön nem voltak.

Nagy segítség egy jó ingatlanügynök, aki megbízhatóan kalauzol az eladó lakások, házak között. A legtöbb ingatlanos a nyereségre törekszik, ezért nem biztos, hogy elsőre megtaláljuk a mi emberünket, aki nem kavarja fel a lelkünket számunkra elérhetetlen ingatlanokkal.

Saját lehetőségeink alapján válogassunk. Ne hasonlítgassuk magunkat másokhoz, akkor sem lesz több pénzünk, ha a legjobb barátunk éppen most vásárolt egy csodapalotát vagy a kollégánk házához szabadtéri konyha is tartozik. Végül ne zárjuk ki azokat a házakat a lehetőségek köréből, melyeket évek óta árulnak. Lehet, hogy köztük rejlik a számunkra tökéletes otthon.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs