2017. március 05.
Immunerősítő gyógynövények, vitaminok és szerek

A tél végén legtöbbünk immunrendszere a szokottnál gyengébb állapotban van. Ugyan sokféle gyümölcsöt és zöldséget beszerezhetünk ezekben a hónapokban is, de a napsütés és a friss alapanyagok bizony igencsak hiányoznak már ekkortájt.

Az immunerősítő gyógynövények, vitaminok és szerek a legjobb választásnak bizonyulnak annak érdekében, hogy sikerüljön felturbózni az immunrendszert, és ezzel ellenállóbbak lehessünk a mindennapokban. Nem csak az influenzaszezon miatt érdemel figyelmet a megfelelő étrend-kiegészítő, hanem az energikusság és a fizikai, szellemi teherbírás apropóján is. Sokan vannak, akik a rendszeres sport, vagy a megterhelő szellemi munka miatt szednek étrend-kiegészítőket. Tudta azonban, hogy vannak olyan úgynevezett szuperélelmiszerek, melyek kiemelt hatékonysággal vethetőek be az egészség érdekében? A méhészeti termékek közül a méhpempő kifejezetten ilyennek bizonyul, de az algakészítmények, vagy például a goji bogyó is számtalanszor bizonyította már hatékonyságát.

Természetesen nem elegendő a megfelelő vitaminok és gyógynövények alkalmazása, hiszen az életmódnak is kiemelt szerepe van az egészség megőrzésében, valamint annak helyreállításában. Az immunerősítő ételek fogyasztásán túl érdemes megfelelő mennyiségű folyadékot inni. A szakemberek szerint húsz testsúly kilogrammonként egy liter folyadék ajánlott. A természetes immunerősítők és a megfelelő táplálkozás mellett a testsúly alakulására is célszerű figyelni. A legjobb immunerősítő az egészséges szervezet, mely testsúly tekintetében is a normál határon belül marad. A rendszeres testmozgás kiváló hatással van a közérzetre, így megéri beiktatni a mindennapokba legalább egy harminc perces testmozgást. Ne feledje, ha akár immunerősítő szerek használatával is kiegészíti napjait, úgy jobb egészségnek örvendhet hosszú távon!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs