2014. június 16.
Így védi egészségünket a kókusz

Nincs az a korszerű technológia vagy tudományos eljárás, aminek segítségével az ember olyan komplett és egészséges élelmiszereket tudna előállítani, mint a természet. Ennek egyik ékes bizonyítéka a kókusz, amit csemegeként szívesen fogyasztunk, miközben nem is tudjuk, mennyi előnyt tartogat szervezetünk számára.

A kókusz nagyjából a világ népességének egyharmada számára alapvető táplálékforrást jelent. Egyes kultúrák olyan nagyra értékelik, hogy a kókuszpálmát az élet fájának nevezik. Az ázsiai és Csendes-óceán szigetein élő népek ősidők óta használják gyógyászati célokra és a betegségek megelőzéséhez.

A kókuszdió hatóanyagai természetes módon harcolnak a vírusok, gombák és baktériumok ellen. Erősítik az immunrendszert, segítenek leküzdeni az influenzát, a náthát, a herpesz és a candida fertőzést is. Erre a célra fogyaszthatjuk reszelve, nyersen, olaj, tej vagy vaj formájában is.

A kókusz tele van vitaminokkal, aminosavakkal, ásványi anyagokkal, kitűnő forrása a csontokat és a fogakat erősítő kálciumnak és sok magnézium is található benne. Antioxidáns hatásai miatt a bőr egészségének és szépségének megőrzéséhez is érdemes felhasználni a kókuszt. Nagyszerű tápláló és fiatalító, ugyanakkor ekcéma, pikkelysömör és bőrgyulladás kezelésére is alkalmas.

A kókusz közepes hosszúságú, telített zsírsavakat tartalmaz, melyeket a szervezet könnyedén tud hasznosítani és megemészteni. Ezek a zsírsavak különösen hasznosak az agy és a test számára, fogyasztásukkal belülről szépíthetjük a bőrt.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs