2014. július 07.
Így enyhítheted a szemszárazságot!

Könnyekre a szemnek szüksége van. A szemszárazság azonban egyre gyakrabban jelentkezik, elsősorban azoknál, akik számítógép előtt dolgoznak és naponta órákon át erőltetik a szemüket. Jobb vele mielőbb orvoshoz fordulni, mert kezeletlenül vaksághoz is vezethet.

[wp_ad_camp_1]

A szemszárazság a világ népességének 60%-át érinti, beleértve a gyermekeket is. A száraz szem ilyenkor gyulladt, piros és ami még rosszabb, idővel a látás is homályossá válik. A kezelést megkezdeni létfontosságú, mert a szaruhártyán fekély is kialakulhat, ami akár a látás elvesztését is okozhatja. Kiváltó oka lehet a túlzott alkoholfogyasztás, a magas vérnyomás, a depresszió, allergia, hormonpótló terápia, dohányzás és a számítógép előtti munkavégzés.

Az uborka nyugtató hatása jól ismert, emiatt alkalmazhatjuk a szem kényes területén is. Megnyugtatja a szemizmokat, revitalizálja a keringési rendszert. Csukott szemhéjra helyezzük és hagyjuk rajta 10 percig, utána frissnek fogjuk érezni szemeinket. Hasonló hatást fejt ki az enzimekben gazdag tej is, melyet szintén borogatásként alkalmazhatunk a szemhéjon.

A kamilla tea természetes gyulladáscsökkentő, pótolja az elveszett nedvességet, miközben tehermentesíti a fáradt szemeket. 1 teáskanál kamillát forrázzunk le 2 dl vízzel, hűtsük le, majd egy vattakorongot belemártva tegyük fel borogatásként 15 percre. Ugyanígy alkalmazzuk az édesköményből főzött teát is. A lenmag olaj az omega-3 zsírsavak kitűnő forrása. Napi 2000 mg-ot elfogyasztva belőle a szemszárazságot 85%-kal enyhíthetjük.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs