2014. május 01.
Időtlen bőrápolási tanácsok

A szépségiparban évente többször felbukkannak a “forradalmi” újdonságok, de a bőrnek alapvetően csak bizonyos szükségletei vannak, melyeket egyszerű módszerekkel is kielégíthetünk. A legjobb, ha a napi szépségápolás részévé tesszük ezeket a trükköket, így bőrünk minden kihívásnak képes lesz ellenállni.

A víz kiszárítja a bőrt, ezért zuhanyzás után 2-3 percen belül kenjük át a még nedves bőrünket krém vagy gél állagú testápolóval. Ezzel a vizet csapdába ejtjük, így nem szárítani, hanem hidratálni fogja a bőrt. A lakás megfelelő páratartalma nagyon fontos a bőr számára is. Egy száraz szobában töltött éjszaka után nem csoda, ha ráncos arccal ébredünk. Egyszerűen orvosolható a probléma, ha a kilincsre este egy nedves törölközőt teszünk. Reggelre a törölköző száraz, bőrünk pedig hidratált lesz.

A zsíros arcbőrre természetes gyógyír a fekete tea, amivel hidegen kell lemosást végezni. Jónéhányszor mossuk le vele az arcunkat és ne öblítsük le vízzel. Nagyszerűen kordában tartja a zsíros bőrt, ráadásul fertőtlenít is. Ha sűrű fekete teát főzünk, a lábszagtól is megszabadulhatunk. A teában lévő tanninok szabályozzák a bőr pH-ját, megakadályozzák a túlzott izzadást, ami a lábszag hátterében áll.

Akinek a bőre hajlamos a foltokban való kipirosodásra, igyon meg néhány pohár nagyon hideg, akár jeges vizet. A bőrgyógyászok szerint a hideg víz belülről húzza össze az ereket, így véget vet a pirosságnak. A pattanások ellen beválhat az orrcsepp is, ami ugyanúgy csökkenti a gyulladást a bőr felszínén, mint az orr nyálkahártyáján.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs