2013. április 24.
Hozd magad csúcsformába a nyárra!

Hamarosan itt a nyár és lassan előkerülnek a bikinik! Ha úgy érzed, hogy nem vagy még megfelelő formában, akkor itt az ideje, hogy cselekedj, már nem sok időd maradt. Persze egy kis odafigyeléssel hamar csúcsformába hozhatod magad testileg és lelkileg is egyaránt. Ami a legfontosabb az az elhatározás, az elszántság és a magabiztosság hármasa. Amennyiben ez adott, akkor már kezdheted is a felkészülést!

Először is mozdulj ki otthonról! A különféle mozgásoknak számos kellemes formája van, nem kell azonnal extra megterhelő tornára gondolni. Sétálhatsz egy barátoddal együtt, így beszélgethettek és lassan felkészítheted a szervezeted is az intenzívebb mozgásra. A sétát követheti a futás, ami már egyedül is fantasztikus kikapcsolódás, különösen ha zenét is viszel magaddal. A futás megmozgatja az egész testet, így az egyik leghatékonyabb mozgásforma.

Nyugodtan merj játszani otthon is! Ha épp esik az eső, amikor futni készültél, esetleg aznap valami más okból kifolyólag nem sikerült elmenned se sétálni, se futni, akkor a talajgyakorlatok mellett bátran teret adhatsz az olyan játékos eszközöknek is, mint például az ugrókötelezés. A másik ugyancsak fontos eszköz a hulahopp karika, mely sajátossága, hogy nem csupán az alakot formálja, hanem még arra is képes, hogy jobb kedvre is derítsen. Emellett persze beszerezhetsz egy fitball-labdát is, ami nem csak a tartásodat javítja, de általa szinte erőfeszítés nélkül a legkritikusabb helyeket is formálhatod.

Persze nem csak az alakformálás számít, ha formába akarjuk magunkat hozni, hanem az ápoltság is, tehát hidratálj! Mivel nyáron megnövekedik a szervezeted vízszükséglete, ezért fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyassz és helyesen ápold a bőröd, azaz akár a strandon, akár csak egy sétához érdemes UV-védő krémet használni. Ma már számtalan készítmény kapható amely selymes bőrt ígér, szerezz be párat és használd is azokat rendszeresen!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs