2018. szeptember 14.
Horvátország legszebb kisvárosai

Horvátország több már nem egy hétpecsétes titok, hiszen a látogatók sokasága évről évre eléri az Adriai-tenger partjait, hogy élvezhesse e bájos kis ország ételeit, éjszakai életét és szépségét. De ha meg szeretne szabadulni a turisták tömegétől egy gazdagabb és hitelesebb horvát élményért, akkor ezek a horvátországi kisvárosok lehetnek a legmegfelelőbbek az ön számára. Ahhoz, hogy maximális legyen az élmény, győződjön meg róla, hogy legalább egy dombtetőn álló falut és egy tengerparti övezetet is fellátogat.

[wp_ad_camp_1]

Látogasson el Marco Polo szülői házához Korcula városába, amely Korcula szigetén az Adriai-tengeren található. Az óváros egy erődítettcitadella, amely úgy tűnik, mintha az óceánon úszna. Van egy szabadtéri színház is itt, az óvárosban, ahol melegebb hónapokban ingyenes bemutatókat is nézhet. Az erődöt gyönyörű boltok, galériák, bárok, éttermek és butikok gyűjteményévé alakították át, így Korcula városa nagyon népszerű helyszín a helyiek és a turisták számára egyaránt. Európa egyik legjobban megőrzött középkori városa, Trogir büszkén áll az Adriai-tenger partján. Menjen le a tengerparti sétányra, hogy megnézhesse a kikötő szigeteinek dombjait lefedő levendulát.

Sétáljon át a kanyargós, keskeny, ősi utcákon, hiszen itt remek éttermeket és rejtett művészeti galériákat is találni. A városban római romokat, román és reneszánsz építészetet, valamint a lenyűgöző velencei székesegyházat is megtekintheti. Ez a falakkal körülvett sziget éjszakai élete rengeteg turistát vonz be évről évre, tehát ha egy nyugodt környéken szeretne bulizni, akkor itt a helye. Úgy tűnhet, hogy Rastoke városa egy mesekönyvből lépett elő. Régi fahidak haladnak át a folyón élő vízeséseken, amelyeken akár kajakozni is lehet. Körülbelül 100 állandó lakos tart fenn 22 malmot a folyók rézsútján, tehát egy igazán barátságos kisvárosról van szó.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs