2015. március 01.
Home office, avagy legyen otthoni irodánk!

Egyre többen és sajnos egyre többet dolgozunk otthon. Zömmel a magánvállalkozók (könyvelők, ügyvédek, üzletkötők) vagy a nagy multicégek területi képviselői kényszerülnek arra, hogy otthon dolgozzanak.

Az otthoni irodának megvan a maga előnye és hátránya is egyben: Nem kell utazgatni, tülekedni, ugyanakkor nehéz elválasztani a hivatalos munkát az otthoni teendőktől. Azonban ha ez bizonyul a legcélszerűbb megoldásnak, akkor nincs más hátra, mint bele kell fogni egy otthoni iroda, dolgozó szoba, vagy dolgozósarok kialakításának. Ez szintén nem könnyű feladat, mert a lakásunk bizony ugyanakkora marad, mint volt, csak be kell szorítani egy plusz funkciót.

Legjobb, ha rendelkezünk egy különálló épülettel az udvarban: használaton kívüli garázs, melléképület, amit átalakítva, felújítva akár ügyfélfogadásra is tudunk használni.

Ha nincs ilyen lehetőségünk, de a házban van egy fölöslegessé vált szoba, gardrób, megüresedett helyiség, akkor azt legcélszerűbb irodává alakítani.

Ha ez sem kivitelezhető, akkor irodasarkot kell választanunk, de kérdés hogy hol? Nappaliban? Hálóban? Esetleg egy nagyobbacska előszobában? Akármelyik lehetősé jön is számba, figyeljünk arra, hogy legyen elegendő helyünk, és főleg megfelelő nyugalom a munkavégzéshez.

Ha sikerült megtalálni a legalkalmasabb helyet, akkor fontos, hogy a bútorzat legyen jól megválasztott és kényelmes. Első és legfontosabb, hogy az íróasztal testreszabott legyen: mindent érjünk el egy karnyújtással.

A másik nagyon fontos a kényelmes szék. Válasszunk olyant, ami tartja a derekunkat és az alkarunkat, hogy ne fáradjunk el hamar, és ne kelljen esténként derék vagy vállfájástól szenvednünk.

Fordítsunk figyelmet a tárolásra alkalmas hely kialakítására, hogy elegendő legyen, valamint a fényre, ami kellően és helyesen megvilágítja az íróasztalunkat!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs