2014. október 23.
Hollandiai nagyvárosok bemutatása

Nyugat-Európában fekszik a több mint tízmillió lakosú Hollandia, amelyet nyugatról az Atlanti-óceán, keletről Németország, délről pedig Belgium határol.  Legnagyobb városai Amsterdam, Rotterdam, Hága, Utrecht és Eindhoven. Az ország fővárosa a több mint 800 ezer lakosú Amsterdam, mely fontos kulturális, pénzügyi, kereskedelmi és oktatási központ.

Rengeteg turisztikai szempontból fontos látványosság található a városban. A csatornák városának is nevezik, csónakkal ugyanis a város több pontjára is el lehet jutni. A leghíresebb múzeuma a Rijksmuseum, ahol a két világhírű festő, Rembrandt és Vincent Van Gogh gyönyörű alkotásait csodálhatjuk meg. A Heineken múzeumban megismerhetjük a világ legnagyobb sörgyárának történetét. Hollandia városai alkotják az úgynevezett Randstadt körzetet. Ide tartozik Amsterdam mellett, Rotterdam, Hága és Utrecht is.  Ez terület Európa egyik legnagyobb agglomerációjának számít a maga több mint hétmilliós lakosságszámával.

Rotterdam fontos ipari központ, itt található Európa legforgalmasabb kikötője, amely sokáig világszinten is a legforgalmasabb volt. Hága a kormányzat és a király székhelye is, legfőbb látványossága a holland királyi palota és a Hágai Nemzetközi Törvényszék épülete, a Béka palota. Utrecht fő látványossága a Szent Márton katedrális. A Hollandia délkeleti részén fekvő Eindhoven fontos ipari központ, itt található a világhírű Philips elektronikai cég és a DAF teherautógyár székhelye.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs