2019. május 20.
Hogyan válasszunk serpenyőt?

Ma már a boltok polcain számtalan nagyságú, formájú és bevonatú serpenyő közül válogathatunk. Nem beszélve arról, hogy egy-egy serpenyő kiválasztásánál arra is oda kell figyelnünk, hogy milyen főzőlappal rendelkezzünk, ugyanis nem mind kompatibilis egymással.

Szakképesítéssel nem rendelkezzünk, de megpróbálunk egy is eligazodást nyújtani ebben a rengetegben. Amikor az ember egy funkcionális tárgyat szeretne vásárolni, akkor annak a kiválasztása a legtöbbször egy igazi nyűg tud lenni, ugyanis mindenki arra törekszik, hogy megtalálja a legjobbat. Ebbe a kategóriába tartozik a főzőedény is, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy milyent választunk. Viszont van egy jó hírünk, elegendő csak egyszer megtalálnunk a tökéletest és az alapján már bármikor eltudunk igazodni, hogy milyen is számunkra  a legmegfelelőbb. Egy öntöttvas serpenyő megvétele mindenképp jó döntésnek bizonyul, ugyanis egy örökdarabról beszélhetünk. Továbbá elmondható róla még az is, hogy minél többet használjuk, annál jobb állapotban marad. Viszont indukciós tűzhelyen nem tudjuk használni.

A legjobb választás ilyen esetben a gáztűzhely. Az öntöttvas serpenyőket használat után minden gyorsan el kell mosni, és semmiképpen sem szabad áztatni. Az öntöttvas edényekkel kapcsolatban nagyon fontos még elmondani, hogy első használat előtt érdemes elvégezni az úgynevezett kiégetést. Amelyet úgy végezhetünk el, hogy jól alaposan elmossuk, majd szárazra töröljük és kívül-belül bekenjük olajjal és a sütőbe tesszük. Amikor az olaj már füstölni kezd akkor hagyjuk kihűlni, majd még párszor ismételjük meg ezt a folyamatot. A teflon is jó választásnak bizonyul, ugyanis egy tapadásmentes bevonattal van ellátva. Melynél az egyik legfontosabb alapszabály, hogy csak fakanállal használhatjuk. A fém felsértheti.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs