2013. január 17.
Hogyan válasszunk honlapkészítőt?

Avagy 6 egyszerű jó tanács honlapkészítés előtt egy honlapkészítőtől. Nagyon sok ügyfelemmel akkor találkozom, amikor már túl van az első sikertelen, kudarcba fulladt honlapján. Vajon hogyan jutott el odáig? Megpróbálom ezt most összegezni. A honlapkészítés rögös és soha véget nem érő útja kezdődik, mikor egy cég honlapot szeretne készíttetni. Általában ilyenkor a fő szempontok mellett az elsődleges cél az, hogy minél olcsóbban és minél kevesebb időráfordítással mihamarább fent legyen a cég az interneten.

Ezekkel a célokkal tudnék vitatkozni, de most eltekintek és az alábbi listában összesítem mire érdemes odafigyelni a honlapkészítő kiválasztásánál. Akár honlapkészítő cégről, akár a gyakorlott rokonunkról legyen szó, minden esetben csekkoljuk az alábbiak szerint:

  1. a kellő mennyiségű és minőségű LÉTEZŐ referenciákat ellenőrizzük le
  2. ne készítessünk honlapot ott, ahol még a készítőnek sincs saját minőségi honlapja
  3. fokozottan ügyeljünk arra, hogy a készítő ismeri a keresőoptimalizálás szakterületét
  4. elengedhetetlen letisztázni még a honlapkészítés előtt a frissítés és tartalomfeltöltés felelősét és gyakoriságát, sok esetben nyelte már el a föld a készítőt a kifizetés után…
  5. a készítőnek kell legyen látogatottságra vonatkozó referenciája is, ellenőrizzük, hogy a készítés után gondoskodik a linképítésről, ezáltal a megfelelő látogatottságról
  6. minden esetben részletes, részmunkafeladatokra lebontott árajánlatot kérjen, abból látni, hogy mi a nagy különbség az árajánlatok között.

Forrás: Honlapkészítés


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs