2019. december 24.
Hogyan spóroljon pénzt és helyet, amikor költözik?

A költözésről általában minden embernek egy rémálom jut eszébe, egy olyan folyamat, amely elkerülhetetlenül sok stresszel és anyagi befektetéssel jár együtt. De mi van akkor, ha nincs így, és csak az emberek hozzáállásán múlik, hogyan élik meg?

Hogyha az elsőkben említett módon éljük meg a történetet, akkor kizárjuk annak a módját, hogy jól süljön el. Ha azonban hiszünk abban, hogy jó is lehet az egész, és nemhogy pénzt dobunk ki fölöslegesen az ablakon, hanem egyenesen spórolunk is, akkor már teljesen más a dolog. Ha így akarunk hozzáállni a dolgokhoz, akkor legelőször is az a dolgunk, hogy részletesen megtervezzünk minden mozzanatot. Hogyha így teszünk, akkor nem fogjuk szem elől téveszteni a célt. A legelső dolog az, hogy szelektáljunk. Mindenképpen ki kell szelektálnunk minden holmit, amely fölöslegessé vált számunkra. Ha így teszünk, akkor az új lakásba új lappal indulunk: csak azok a dolgok maradnak velünk, amire valóban szükségünk is van. Így nagy tereket, helyet spórolhatunk az új lakásban. Ha így teszünk, akkor sokkal jobban fogjunk majd érezni magunkat. A megmaradt dolgokat pedig, persze attól függően, hogy mik azok, el is adhatjuk, vagy adományozhatjuk, így még pénzt is spórolhatunk.

Arra is figyelhetünk, hogy a csomagoláshoz használatos eszközökre ne költsünk túl sokat, ugyanis, ezeket az ember nem igazán szokta megtartani, mert mindig azt hiszi, hogy ez volt az utolsó költözése… Hogyha nem megvásároljuk ezeket a zacskókat, dobozokat, hanem például elkérjük a nagyobb üzletek raktárjaiból azokat, amiket nem használtak fel, akkor pénzt is spórolunk, ráadásul a környezetet is megkíméljük vele. Fontos, hogy ezekre a dolgokra is figyeljen az illető, amikor költözik. Hogyha taxit vagy nagyobb autót hívunk a dolgainknak, akkor figyeljünk arra, hogy minél kevesebbszer kelljen térjen. Hogyha mindent sikerül besűríteni 1-2 autóba, akkor tökéletes, viszont, ha csak 3-4 autóba sikerül bepakolni, akkor sincs akkora nagy baj. Hogyha csak ennél többe, akkor megéri elgondolkozni, hogy valóban szükség van-e ennyi dologra, amennyit magunkkal hurcolunk. Mindenesetre, az a lényeg, hogy minél kevesebb helyre minél több cuccok sűrítsünk be. És egy utolsó jó tanács: mindenképpen igyekezzünk egy nap leforgása alatt elintézni minden költözéssel járó cécót, ugyanis akkor már a következő naptól kezdődhet a kicsomagolás és az új élet az új helyszínen.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs