2018. október 25.
Hogyan küldjünk csomagot biztonságosan?

Manapság egyre jobban elterjed az online vásárlás, ugyanis ez a mód sokkal kényelmesebb és rengeteg időt spórolhatunk általa, amely valljuk be manapság már nagyon fontos érvnek számít. Az online vásárlás következményeként pedig a futárcégek fejlődnek nagyütemben.

Hogyan küldjünk csomagot a lehető legbiztonságosabb módon? A csomagküldés első lépése a futár megrendelése, melyet megtehetünk telefonon, vagy akár online. Az online futárrendelés nagyon egyszerűen megtehető, csak a weboldalon található űrlapot kell kitöltenünk. Ám arra mindig oda kell figyelnünk és le kell ellenőrizni, hogy rendelés leadása után érkezik-e visszaigazolás, ugyanis csak akkor számít regisztráltnak a megrendelésünk. A futárcégek által küldött csomagok átlagában 1-3 munkanapon belül kézbesítésre kerülnek, attól függően, hogy az ország melyik részére kerül kiszállításra. A külföldi csomagküldésre is van lehetőség, amely szintén pár napot vesz igénybe, vagy 2-5 munkanapon belül megtörténik, ha pl. Németországba vagy éppen Csehországba akarunk csomagot küldeni. Ahhoz, hogy a feladott csomagok biztonságban megérkezzenek fontos, hogy a feladó biztonságos csomagolásba helyezze el a küldeményt.

Egyrészről a hiányos csomagolással a futárcég sem veszi át küldeményt, másrészről könnyedén megsérülhet a tartalma. Annak érdekében, hogy elkerüljünk az ilyen fennakadásokat, a weboldalon található szabályzatot mindig olvassuk el, így biztosan elkerülhetjük a kellemetlenségeket. Továbbá a szabályzatból azt is megtudhatjuk, hogy mi tartozik a tiltólistára. A törékeny csomagoknál külön figyeljünk arra, hogy a csomagoláson is feltüntessük, hogy fokozott figyelemben kell részesíteni, de ez mellett a futár figyelmét is hívjuk fel. Minden további bővebb információ megtalálható mixpakk.hu oldalára kattintva.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs