2013. január 12.
Hogyan kell viselkedni egy állásinterjún?

Az állásinterjú általában mindenkit izgalommal tölt el és nem tud minden jelölt úgy viselkedni, ahogyan szeretné, nem tudja a hétköznapi természetes formáját nyújtani. Sok tanácsot kapunk persze barátoktól és ismerősöktől, hogy mit csináljunk vagy mit ne egy állásinterjún, viszont sajnos sok a tévhit is, ami épp az ellenkező hatást váltja ki.

[wp_ad_camp_1]

Amire nagyon fontos figyelni az a helyes megjelenés. Egy illő, komolyabb ruhába kell állásinterjúra menni, ez által is jelezve, hogy komolyak a szándékaink és igenis fontos számunkra az adott munka, szeretnénk azt megkapni. Lényeges, hogy időben érkezzünk és semmiképpen sem késsünk el, hiszen az máris egy hatalmas rossz pont lehet. Ilyenkor számolni kell a közlekedési dugókra, a különféle fennakadásokra. Lehetséges az is, hogy a portánál sor áll, ahol be kell jelentkezni vagy először felveszik az adatainkat, illetve nem találjuk meg azonnal, hogy melyik irodába is kell mennünk. Inkább várakozz pár percet mintsem késs annyit, hiszen a várakozás perceiben még hasznos információkat is ellehet csípni.

A kézfogásunk legyen erőteljes, de azért nem szorongassuk meg a felvételiztetőt, valamint legyünk határozottak és magabiztosak még akkor is, ha ez ilyen helyzetben nehéz. Pontos és lényegre törő válaszokat kell adni és nem hosszú mesékbe kezdeni, ám nem kell megijedni a rövid csendes szünetektől sem. Szabad jegyzetelni és kérdezni, de megfelelő mértékkel és a megfelelő helyen.

Még egy rendkívül fontos dolog van, amire minden állásinterjúra érkezőnek figyelnie kell, mégpedig, hogy készüljön fel. Szerezzen be minden lehetséges információt, az adott vállalatról, hiszen előszeretettel szokták kérdezni, hogy mi a véleménye munkásságunkról, miért épp ide jött és így tovább. A megfelelő felkészültség és magabiztosság máris fél siker!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs